Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Necmettin Alkan, Gümüşhane Üniversitesi’nin 26 Temmuz tarihinde yapılacak olan rektörlük seçimleri için adaylığını açıkladı.
Türkiye’de 2.Abdulhamit Han konusunda ki araştırmaları, bilgi ve birikimiyle ilk sıralarda gelen, tarihi dizilere danışmanlık yapan, 11 basılı kitabı ve 100’ün üzerinde makalesi bulunan Alkan, memleketi Gümüşhane’de kentte ki gazeteci ve köşe yazarlarıyla bir araya gelerek adaylığını, sebeplerini ve projelerinin bir kısmını açıkladı.
“ŞEHİRLE BÜTÜNLEŞEN ÜNİVERSİTE”
Tarihi Balyemez Konağında düzenlenen iftar programında yaptığı açıklamada uzun süredir yurtiçi ve yurtdışında yaptığı çalışmalarla kazandığı bilgi, birikim ve tecrübesi ile bu yola çıktığını kaydeden Alkan, en büyük hayalinin yaptığı bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetlerle şehirle bütünleşen bir Gümüşhane Üniversitesini hayata geçirmek olduğunu söyledi.
Gümüşhane Üniversitesini önemli bir bilim merkezine dönüştüreceklerini dile getiren Alkan, “Gümüşhane Üniversitesini öncelikle bölgemizin sonra da Türkiye’nin önemli ve güzide üniversiteleri arasında dahil etmek için bütün gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Adaylık konusunun bir yıldır gündemlerinde olduğunu, son 6 aydır da gerekli istişareleri yaparak bu yola çıktığını kaydeden Alkan, bir aydır üniversitede sahada olduklarını ve büyük bir teveccühle karşı karşıya olduklarını söyledi.
“ÜNİVERSİTE ŞEHRİN TARİH, EDEBİYAT, SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATINA DOKUNMALI”
Seçim beyannamesinin hazırlık aşamalarının devam ettiğini ifade eden Alkan, Gümüşhane Üniversitesinin mutlaka şehrin edebiyat, tarih, sosyal ve kültürel hayatına dokunması gerektiğine vurgu yaptı.
“SORUNLARIYLA DEĞİL, İLMİYLE KONUŞULAN BİR GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ”
Rektör olması halinde yapacağı çalışmalardan da bahseden Alkan, 500 bin kitaptan oluşan 24 saat açık kalacak bir kütüphaneyi hayata geçireceğini, çeşitli araştırma merkezleri kuracağını belirterek, sorunlarıyla değil, ilmiyle konuşulan bir Gümüşhane Üniversitesi vaadinde bulundu.
“ÜNİVERSİTENİN ÜRETTİĞİ BİLGİLERİN ŞEHRİN İNSANINA YANSIMASI LAZIM”
Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Alkan, “Üniversite şehrin sorunlarını görmeli. Ürettiği bilgilerin Gümüşhane insanına yansıması lazım. Üniversitenin birinci önceliği Gümüşhane olmalı. Seçilirsem tüm mesaimi Gümüşhane’de harcayacağım. Üniversitemizi markalaştırmamız lazım” dedi.
“ÜNİVERSİTEYİ ORTAK AKILLA İDARE EDECEĞİZ”
Rektörlük seçimi için 210 civarında akademisyenin oy kullanacağını hatırlatan Alkan, “Liyakatli, yetenekli, bilgili, yönetim anlamında da Gümüşhane Üniversitesi paydasını merkeze yerleştirecek genç arkadaşlarımızı bulup, onlarla birlikte bir kadro oluşturup bir ortak akılla üniversiteyi idare etmek istiyoruz. Gümüşhane Üniversitesinin kısa ve orta vadede bölgemizin ve ülkemizin güzide üniversitelerinden birisi yapmayı vaad ediyoruz” ifadelerini kullandı.