Gümüşhane Üniversitesi’nde 8. Mezuniyet töreni ve kuruluş yıl dönümü etkinlikleri düzenlendi. Programda 2 bin 600 mezun öğrenci kep attı.
Üniversitenin Gümüşhanevi Kampüsü Futbol Sahası’nda düzenlenen programa Vali Yardımcısı İsmail Özkan, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü İhsan Günaydın, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Belediye Başkanı Vekili Yusuf Erdem, Ağır Ceza Reisi Muhammed Zafer Terzi, İl Jandarma Komutan Vekili Dr. Yarbay Semih Bulut, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, kamu kurum müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Gümüşhane Üniversitesi Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından mezun olan öğrenciler adına konuşan Fizik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Duygu Altın, hüznü ve gururu bir arada yaşadıklarını belirterek, “Üniversite öğrenimimize başladığımız günden itibaren mesleğimizin ne kadar önemli olduğunun bilincine vararak göstermiş olduğumuz gayretli çalışmamızın sonucu bu diplomayı almaya hak kazanmış bulunmaktayız. Başarıya ulaşmak kolay olmadı. Mücadelemiz bitmedi. Esas mücadele bundan sonra başlıyor” dedi.
Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın ise 31 Mayıs 2008’de kurulan Gümüşhane Üniversitesi’nden bu yıl 2 bin 600 öğrenciyi mezun ettiklerini belirterek, “Gümüşhane Üniversitesi 31 Mayıs 2008’de kurulmuştur. Bugün üniversitemizin 8. kuruluş yılı heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Üniversitenin kurucu ve ilk seçilmiş Rektörü olarak 8 yıldır görev yapmış olmanın büyük onurunu yaşamaktayım. Bu yıl bende görevimi tamamlıyorum. Bu benim için son mezuniyet konuşmasıdır. Yani deyim yerindeyse bende mezun oluyorum” diye konuştu.
Gümüşhane Üniversitesi’nin, 8 yıllık genç bir üniversite olduğunu belirten Günaydın, “Üniversiteler için çok kısa sayılabilecek 8 yıl içinde Gümüşhane Üniversitesi, 7 fakültesi, 1 yüksek okulu, 8 meslek yüksek okulu, 2 enstitüsü, 5 uygulama ve araştırma merkezi, 623 akademik personeli, 288 idari personeli ve 17.500 öğrencisi ile bölgemizin ve ülkemizin önemli bir yüksek öğrenim kurumu haline gelmiştir” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından mezuniyet kütüğüne okul birincisi Fizik Bölümü öğrencisi Duygu Altın’ın plaka çakmasının ardından dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.
Öğrencilerin hep bir ağızdan diploma yemini etmesi ve kep atmasının ardından tören son buldu.