Gümüşhane’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan program daha sonra Gümüşhane Kültür Merkezinde devam etti.
Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya’nın öğrencilerle birlikte Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından program anıt önünde hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.
Daha sonra Gümüşhane İmam Hatip Ortaokulu 8.sınıf öğrencisi Abdulkadir Taş, 23 Nisan nedeniyle temsili olarak Vali oldu. Vali Yücel Yavuz tarafından kapıda karşılanan temsili Vali ve beraberindeki heyet, öğretmen ve öğrencilere çeşitli hediye takdim etti.
Temsili Vali Taş, Belediye Başkanı Ercan Çimen’i arayarak bisiklet yolları, daha fazla oyun alanı isterken, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar’ı da arayarak okul çıkışlarındaki güvenlik seviyesinin artırılmasını istedi.
Gümüşhane Kültür Merkezinde Gazipaşa Ortaokulu tarafından hazırlanan kutlama programı ise fuaye alanında ki resim sergisinin açılışı ve gezilmesiyle başladı.
Buradaki törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, tarih sahnesinde “Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım” diyen Türk milletinin 1. Dünya savaşından sonra ülke topraklarının düşmanlar tarafından işgal edilmesi üzerine bir kez daha özgürlüğünü geri alma mücadelesine giriştiğini belirterek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarihin çetin savaşlarından birini vererek kazanılan zafer sonucu 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla birlikte çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığını söyledi.
Şahinkaya’nın konuşmasının ardından 23 Nisan nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Resim dalında birinci olan Fevzipaşa İlkokulu öğrencisi İrem Türkal, şiir dalında birinci olan Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu öğrencisi Bilal Altınok ve resim dalında birinci olan Fevzipaşa Ortaokulu öğrencisi Vildan Sena Kaya’a ödülleri Vali Yücel Yavuz, resim dalında ikinci olan Özel Turkuaz Koleji öğrencisi Elifnaz Çalışkan, şiir dalında ikinci olan Aysın Rafet Ataç İlkokulu öğrencisi Esma Hiranur Durmuş ve resim dalında ikinci olan Gazipaşa Ortaokulu öğrencisi Furkan Ataman’a ödülleri Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, resim dalında üçüncü olan Yusuf Çifçioğlu İlkokulu öğrencisi Emre Uncu, şiir dalında üçüncü olan Dumlupınar İlkokulu öğrencisi Servet Oğuz, resim dalında üçüncü olan Fevzipaşa Ortaokulu öğrencisi Nurseli Şahinöz’e ödülleri Belediye Başkanı Ercan Çimen tarafından verildi.
Gazipaşa Ortaokulu öğretmenleri tarafından yazılarak öğrenciler tarafından sahneye konulan oratoryo ve şiir dinletilerinin ardından program koro 23 Nisan şarkıları söylenmesiyle son buldu.
50 ÖĞRENCİYE BİSİKLET DAĞITILDI
Programın ardından çıkışta 50 ilkokul öğrencisine Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan “Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat” projesi kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından bisiklet dağıtıldı.
Burada konuşan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, proje ile fiziksel aktivite konusunda alışkanlık oluşturmak istediklerini belirterek, öncelikli olarak eğitim kurumlarına dağıtıldığını ve 2016 yılı için Gümüşhane’de 580 adet bisiklet dağıtımının planlandığını söyledi.
Öğrencilerden öncelikli olarak trafik kurallarına uymalarını ve kasksız bisiklete binmemelerini isteyen Vali Yücel Yavuz ise ailelerden çocukları mutlaka takip etmelerini istedi.
Vali Yavuz, “İl genelinde Belediyeler ve ilgili tüm kurumlarımız bu konuya önem veriyor. Belediyemiz Bağlarbaşı Mahallesi istikametinde yeni bir bisiklet yolu tesis edecek. O bölge bisiklet kullanmaya uygun hale gelecek. Hayırlı olsun. Çocuklarımız sağlıklı büyüsün. Günümüzde en büyük sorunlardan birisi de obezite. Onun için de hareket lazım. Hareket için de bisiklet en önemli araçlardan birisi” dedi.