Gümüşhane’de Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeği programında trafiğe kapatılan caddede 4 bin kişi aynı iftar sofrasını paylaştı.
Atatürk Caddesinde düzenlenen iftar yemeğine Vali Yücel Yavuz, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, Gümüşhane Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İsmail Akçay, kamu kurum müdürleri, sivil tolum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Gümüşhane Belediyesi tarafından hazırlattırılan “Gümüşhane İçin Söyle” adlı eserin sunumunun ilk kez yapıldığı etkinlikte meddah, semazen ve Hacivat-Karagöz gösterileri de gerçekleştirildi.
Cadde boyunca kurulan masalarda 4 bin kişinin aynı anda iftar yaptığı yemeğin ardından konuşan Belediye Başkanı Ercan Çimen, Torul’da geçtiğimiz hafta meydana gelen terör saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Özgür Tok ve Er Salih Bulut’u rahmetle anarak yapılan saldırıyı lanetleyerek konuşmasına başladı.
İftardan hemen önce Karşıyaka Tabiat Parkı’nın yer tesliminin imzalarının atıldığını kaydeden Başkan Çimen, “Gümüşhane’nin bir rüyasının daha gerçekleşiyor. Bunun heyecanı bizleri mesut ve bahtiyar etmektedir. Karşıyaka Tabiat Parkı, ilimize bambaşka bir hava kazandıracak. Belediye olarak bizim yaptığımız Gençlik Parkı’ndan Karşıyaka Tabiat Parkı’na teleferikle ulaşım sağlanacak olması şehrimiz için ayrı bir şanstır. Bunlar ancak kararlı ve güçlü iktidarlarla olmaktadır. Bugün ülkemizin başında tek başına ve güçlü iktidarın olması istikrarı getirmiştir. Artık geleceğe daha umutla bakıyoruz. Vatandaşlarımızın taleplerini bir bir karşılıyoruz. Bazılarının hayal dahi edemediği projeler bugün hayata geçiriliyor. Söz verdik, yapıyoruz” dedi.
Ramazanın, oruçla beraber nefislerin de terbiye edildiği, zekat, sadaka ve iftarlarla insanların doyurulup gözetildiği, teravih namazların kılındığı, duaların edildiği, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği bir ay olduğunu dile getiren Başkan Çimen, “Tüm İslam coğrafyası bu Ramazan da hüzünle, gözyaşıyla, ıstırapla, kanla kavrulmaktadır. Manevi duygularımızın doruğa çıktığı bu ayda bizler, Müslümanlar olarak, birlik ve beraberlik içinde olmaya gayret etmeliyiz. Başta Gazze ve Filistin olmak üzere Suriye’de, Irak’ta, Doğu Türkistan’da ve dünyanın birçok ülkesinde Müslüman kardeşlerimiz, soydaşlarımız batılı zalimlerin pençesinde inim inim inlemektedir. Müslümanlar olarak bize düşen, bugün, tek yürek, tek millet olmaktır. Şu bir gerçektir ki, birlik ve beraberliğimize zarar geldiği an, zalimler kuvvetlenir ve bugünkü zulümlerini artırarak devam ettirirler. İşte bunun için, ülkemizin dünya ülkeleri arasında önemli bir yere gelmesi önemlidir. Toplum olarak çok çalışmaya, üretmeye ve fikir birliği içinde olmaya devam ettikçe ülkemiz ve müslümanlar üzerine oynanan oyunu bozabiliriz” diye konuştu.
Bazı iç ve dış güçlerin ülkeyi karıştırarak huzuru ortadan kaldırmak istediğini belirten Başkan Çimen, “Terör belası ile ülkemizin yıllardır büyümesine engel olmaya çalışmaktadırlar. Güneydoğu’da son günlerde yaşanan çatışmalar, Rabbimin izniyle, terör örgütünün son çırpınışıdır. Hiç kimse bunu unutmasın! Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar kalacaktır” ifadelerine yer verdi.