Gümüşhane’de çevre dernekleri tarafından anneler gününde anlamlı bir etkinlik yapıldı. GÜÇED ve TEMA anneler günü için 2016 fidanı toprakla buluşturdu.
Tarihi Süleymaniye Mahallesi yolundaki dolgu sahasında gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğinde TEMA Vakfı ve Gümüşhane Çevre Derneği (GÜÇED) gönüllüsü 40 kişi katıldı.
Dernek üyeleri, vakıf gönüllüleri ve doğasever vatandaşlar “Dikilen her fidan anasına kavuşan evlattır” sloganı ile anneler günü mesajı verirken, 2016 çam fidanı toprakla buluştu.
GÜÇED Başkan Yardımcısı Fatih Özer, Gümüşhane’de GÜÇED çatısı altında başlattıkları çevre mücadelesine hız kesmeden devam ettiklerini belirterek, baharla birlikte Süleymaniye mahallesi yolundaki hafriyat döküm sahasını Gümüşhane İl Özel İdaresinin desteği ile GÜÇED Hatıra Ormanı olarak düzenlediklerini söyledi.
Alana son bir ayda yaklaşık 2 bin 500 fidan dikildiğini kaydeden Özer, Gümüşhane’de erozyonla bir karış toprak kaybolmadığı güne kadar bu kutsal mücadelelerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Özer GÜÇED hatıra ormanının oluşturulmasında destek olan başta Gümüşhane İl Özel İdaresi olmak üzere Gümüşhane Belediye Başkanlığına, Aydemir İnşaat ve Rexene reklam firmalarına teşekkür etti.