Gümüşhane’de 15 Temmuz’da FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından düzenlenen Demokrasi Nöbeti uygulamasının 15.gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayınlanan programı pür dikkat dinlendi.
Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen ve bugüne kadar eksiksiz şekilde gerçekleştirilen etkinlik her zaman olduğu gibi yine saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile başladı.
Atatürk Caddesi Belediye önünde kurulan dev ekran ve platform marifetiyle gerçekleştirilen programda yurtdışı görevinden izne gelen Gümüşhane’nin bülbül sesli imam hatiplerinden Mehmet Karabulut ve ekibi tarafından ilahi dinletisi gerçekleştirildi.
Karabulut’un programının ardından Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi açılışı ile Şehitleri Anma Programını naklen izleyen vatandaşlar, sırasıyla Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve son olarak ta Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını büyük bir dikkatle dinledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması sırasında slogan atarak alkış tutan vatandaşlar daha sonra ellerindeki Türk bayraklarıyla çalan kahramanlık türkülerine eşlik ederek demokrasi nöbetini sürdürdü.
Etkinliğe Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.