Gümüşhane Valisi Okay Memiş, kent merkezinde faaliyet gösteren ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına ait iken kapatılan 2 üniversite yurdunun devlet eliyle yine üniversite öğrencileri için kız öğrenci yurdu olarak hizmet vereceğini söyledi.
Üniversitenin açılmasına az bir zaman kala FETÖ yapılanmasına ait 2 üniversite yurdunun akıbetiyle ilgili gazetecilerin sorusunu cevaplandıran Vali Memiş, bu yurtların üniversite öğrencileri için yaklaşık 700 kişi kapasiteyle yeni dönemde kız öğrenci yurdu olarak kullanılacağını söyledi.
“O yurtları devlet olarak biz işleteceğiz”
Vali Memiş, şöyle konuştu: “Onları devlet olarak biz işleteceğiz. Buna ilişkin bir karar verildi. Özellikle o 2 yurdu üniversite kız öğrenci yurdu olarak planladık. Allah nasip ederse 700’e yakın kız öğrencimizi orada barındırabileceğiz. Bizim için çok önemli bir ihtiyacı da karşılamış olacak. Okulla ilgili de ilerleyen günlerde kararımızı sizinle paylaşacağız. Onu da mutlaka uygun bir şekilde eğitim öğretimde değerlendireceğiz.”
“Gümüşhane Valisi olarak bir karar alırken mutlaka herkesle istişare ediyorum”
Gümüşhane Valisi olarak bir karar alırken mutlaka herkesle istişare ettiğini, bütün paydaşlarla konuyu enine boyuna tartıştıklarını ve danıştıklarını dile getiren Vali Memiş, “Yerel yönetimlerimizle, Belediyelerimizle, İl Genel Meclisimizle, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleriyle paylaşarak hareket ediyoruz. Kent bu konuda ne düşünüyor, ihtiyaç nedir? Ona göre hareket edeceğiz. Yetki bizim, hadi şöyle olsun demiyor, istişare ediyoruz. Sonucu önümüzdeki günlerde sizinle paylaşacağız” ifadelerini kullandı.