Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyeleri ve kentteki gazeteciler son kararname ile Gümüşhane Valiliği görevine atanan Okay Memiş’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, yönetim kurulu üyeleri, kentte görev yapan ulusal haber ajansı temsilcileri, yerel gazete temsilcilerinin katıldığı ziyarette Başkan Köprülü ve beraberindeki heyet Vali Memiş’e Gümüşhane’deki görevinde başarılar dileyerek, hayırlı olsun temennisinde bulundu.
Ziyarette gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Memiş, Gümüşhane’de yayın yapan gazeteleri takip ettiğini belirterek, “Küçük yerlerde gazete çıkarmak büyük sermaye ve çaba ister. Basın ve medya gerçekten çok önemlidir. Bize olumlu yönde yönlendirebilir. Basın bu konuda çok önemlidir” dedi.
“KELKİT HAVZASINDA GÖLET SAYISI 29’U BULACAK”
Gümüşhane’nin zor bir coğrafyası olduğunu belirten Vali Memiş, “Kelkit, Şiran ve Köse ilçelerimizde böyle bir sorun yok. Bütün ekiplerimizle paydaşlarımızla bu bölgede organik tarım, organik hayvancılık et ve süt ürünleri yoğunlaşmak durumundayız. Bu bölgede yirmiye yakın gölet yapılıyor. Kelkit havzasında gölet sayısı 29’u bulacak” dedi.
“ZİGANA TÜNELİ DÜNYANIN EN BÜYÜK İKİNCİ TÜNELİ OLACAK”
Gümüşhane’nin maden rezervleri açısından da çok önemli ve ciddi potansiyele sahip olduğunun altını çizen Vali Memiş, “Gümüşhane’de büyük yatırımlar var. Zigana Tüneli dünyanın en büyük ikinci tüneli olacak. Tünelde 500 metrede şu an çalışmalar devam ediyor. Her gün 7 metre tünel açılıyor. Trabzon- Erzincan- Erzurum bağlantımızı bu yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Devlet Su İşleri’nin yaptığı büyük yatırımlar var. Sağlık ve eğitim yatırımlarında da fena değiliz. Gümüşhane’ye 1000 kişilik öğrenci yurdu yapılacak. Yeri hazır. Bir an önce ihale edilmesi için çalışıyoruz” diye konuştu.
SÜLEYMANİYE MAHALLESİNDEKİ ÇALIŞMALAR
Süleymaniye Mahallesi’nin kendisine Trabzon Valisi Yücel Yavuz’dan miras kaldığını söyleyen Vali Memiş, “Biz işin kaymağını yemek kısmına geldik. Süleymaniye’nin yoluna başlandı. Kanalizasyon yapılıyor. TEDAŞ’la görüştüm, elektrik kablolarını yerin altına alacaklar. Aksa ile görüştüm doğalgaz bağlantısını yapacaklar. Bu ikisi bitmeden yol asfaltlanmayacak” dedi.
TERÖR OLAYLARI
Son günlerde Gümüşhane’de yaşanan terör olaylarına da değinen Vali Memiş, “Geçtiğimiz günlerde Torul Harmancık köyünde iki tane şehit verdik. Sürekli arazideyiz. Hiç uyumuyor, 24 saat ayaktayız. Elimizdeki imkanlar ölçüsünde gittiğimiz yerlerde tedbirlerimiz var. En son geçtiğimiz gün teröristler bir arkadaşımızın aracını gasp ettiler. Ellerini bağlamışlar. Gümüşhane merkez ve bütün ilçelerimizdeki köylerimize şükranlarımızı sunuyoruz bu konuda çok duyarlılar. Biz tahmin ettiğimiz bölgede yoğunlaştık ve aracı bulduk. Bu mücadele de başarılı olmayı ümit ediyoruz. Köylerin üçte birini dolaştım. Hiçbir Yayla şenliğini yasaklamıyoruz. Her türlü tedbirimizi alırız. Vatandaşlarımız yaylalarına çıkarak şenliklerini yapabilirler. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Bize inansınlar. İnşallah hayırlı neticeler alacağımızı düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.