Gümüşhane’de Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin düzenlediği ve geleneksel olarak gerçekleştirilen ‘Genç Nida Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma İl İçi Yarışması’ düzenlendi.

Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen yarışma İstiklal Marşı’nın okunması, İmam Hatip Lisesi marşının dinletilmesi ve naatla başladı.

Jüri üyeliğini Müftü Vekili Hüseyin Hacıfettahoğlu, Torul Müftü Vekili Mustafa Kara, Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yaşar Gül, Kelkit 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Lisesi öğretmeni Şeyma Koçkibar ve Gümüşhane Kız İmam Hatip Lisesi öğretmeni Melike Gül’ün yaptığı yarışmaya il genelindeki imam hatip liselerinde okuyan 5 kız öğrenci katıldı.

Kura sonucu belirlenen sırayla kürsüye çıkan yarışmacı öğrenciler Kur’an-ı Kerim’den kendi seçtikleri ayetleri okurken, jüri heyeti belirlenen kriterler ışığında öğrencilere puan verdi.

Okul öğrencilerinin aralarda naat ve ilahiler seslendirdiği yarışma sonucunda Gümüşhane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Büşra Akhan birinci, Kelkit Abdulhamit Han Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Gülsüm Türkel ikinci, Kürtün Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Büşra Düzgün üçüncü, Köse Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencisi Göksel Yeşilyurt dördüncü ve Torul Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Selvihan Şaş beşinci oldu.

Jüri başkanı Müftü Vekili Hüseyin Hacıfettahoğlu, yarışmaya katılan öğrencilerin hepsinin gönüllerin birincisi olduğunu belirterek, “Her yarışmanın bir birincisi olacak. Ama bu kardeşlerimizin hepsi bizim gözümüzde birinci ve incidir. Hepsinin başarılarının devamını diliyoruz. Onlara emek veren öğretmenlerine ve anne babalarına teşekkür ediyoruz” dedi.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere gram altın, çeyrek altın, şal ve katılım belgesinden oluşan hediyeleri Vali Yardımcısı Murat Kahraman, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Müftü Vekili Hüseyin Hacıfettahoğlu ve diğer davetliler tarafından verildi.