Gümüşhane’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve il merkezindeki tüm liselerin katılımıyla ‘Gümüşhaneli Şairler ve Şiirleri’ konulu dinleti gerçekleştirildi.

Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen programda öğrenciler Türk edebiyatında önemli yer tutan 6 Gümüşhaneli şairin şiirini seslendirirken, 6 Gümüşhane türküsüne de can verdi.

Programa Vali Vekili Murat Kahraman, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun, AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse, kamu kurum müdürleri, okul müdürleri, yazar Turan Tuğlu, şair Zülfikar Yapar Kaleli, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Gümüşhane’nin türkülerinden, Gümüşhaneli şairlerin şiirlerinden oluşan dinletide belirlenen 7 yazar hakkında bilgilendirme yapıldıktan sonra ilgili okuldan bir öğrenci sahne alarak şairin şiirini seslendirdi. Her şiir dinletisinin ardından ise bir Gümüşhane türküsü seslendirildi.

İlk olarak 80 milyonun diline pelesenk olan “Türkiyem” türküsünün şairi Dilaver Cebeci tanıtıldı. Cebeci’nin “Sitare” adlı şiirini Türk Telekom Fen Lisesi öğrencisi Egemen Kaçıran okurken, Türkiyem türküsünü ise Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Baki Emre Eren seslendirdi.

Türk dünyasının önemli isimlerinden Hüseyin Nihal Atsız ve “Vatan” şiirinin sahibi Nurettin Özdemir’in yanısıra Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden Şinasi Özdenoğlu, Talat Ülker ve Zülfikar Yapar Kaleli’ye ait şiirlerin seslendirildiği dinleti yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Yine Gümüşhaneli şair Hışır Osman Nebioğlu’nun “Yazın yağar kar başıma” adlı türküsünün seslendirildiği programda öğrencilerin konsepte uygun yapılan dekorlarla birlikte sergilediği performans izleyenlerden tam not aldı.

Program müzik öğretmenleri Oğuzhan Çakır ve Oytun Eleman’ın seslendirdiği “Dut dibine yaslanırlar” ve “Can Gümüşhane” adlı Gümüşhane türküleriyle son buldu.

Programın sonunda Vali Vekili Kahraman ve protokol üyeleri etkinlikte sahne alan öğrencileri tebrik etti.