Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Cebeli köyünde ana kayadan kopan devasa kaya blokları grup köy yoluna ve bölgedeki bazı evlere zarar verdi.
Cebeli köyü Çengelli Mahallesinde gerçekleşen olayda dağ kütlesinden kopan yaklaşık 30 dev kaya parçası 300 metre mesafeden sürüklenerek alt tarafındaki İkisu-Yağlıdere-Olucak grup yoluna, mahalledeki içme suyu deposuna, ev, atölye ve bahçelerin içine düştü.
Olayda can kaybı yaşanmazken mahallenin içme suyu ihtiyacını karşılayan su deposu, bir vatandaşın evinin bir kısmı, bir vatandaşın atölyesinin bir kısmı ve vatandaşların bahçeleri zarar gördü.
Olayın ardından beraberinde Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu ve Torul İlçe Özel İdare Müdürü Mahmut Şahinöz ile olay yerinde incelemelerde bulunan Vali Yücel Yavuz, ev ve işyerleri zarar gören vatandaşlarla görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti.
Kendisi de Jeoloji Mühendisi olan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri ve kurumun teknik heyetiyle birlikte bölgede yaptıkları çalışmanın ardından kayaların düşme ve heyelan tehlikesinin devam etmesi nedeniyle grup yolunun tedbir amaçlı olarak ulaşıma kapatıldığını söyledi.
4 KÖYÜN KULLANDIĞI GRUP YOLU
Akdoğan, Torul ilçesine bağlı Atalar ve Uğurtaşı ile merkeze bağlı Yağlıdere ve Olucak köylerine ulaşımı sağlayan yolun kapanmasına neden olayla ilgili temizleme çalışmalarını başlatabilmek için bölgeyi takibe aldıklarını, inceleme ve araştırmaların yapıldığını, hareketliliğin durduğu anda çalışmalara başlayacaklarını ve zaman zaman yolun kontrollü olarak ulaşıma açılacağını kaydetti.