Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü il genelinde FETÖ/PDY terör örgütünün il yapılanmasına yönelik operasyonların son durumunu kamuoyuyla paylaştı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada İl Emniyet Müdürlüğü KOM ve TEM Şube Müdürlüğü görevlilerinin Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığı ile birlikte FETÖ/PDY hain yapılanmasına yönelik il yapılanmasının deşifre edilmesi çalışmalarının büyük bir titizlik içerisinde yürütüldüğü ifade edildi.

İl yapılanmasına yönelik bugüne kadar yapılan operasyonlarda İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı birimlerce sivil ve kamu görevlisi 424 şahsın gözaltına alındığı, adli makamlarca 138 şahsın tutuklandığı, 151 şahsın ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türk Milletinin vicdanını çok ağır bir şekilde yaralayan ve hafızalardan silinmeyecek olan 15 Temmuz 2016 gecesi düzenlenen hain darbe kalkışması hiç şüphesiz ki devlet içine sızmış ihanet şebekelerinin başlattığı bir girişimdir. Bilindiği üzere Türkiye Cumhuriyeti anayasası ile kurulan hür demokrasi düzenini, temel hak ve hürriyetini ortadan kaldırmaya yönelik FETÖ/PDY tarafından düzenlenen alçak darbe kalkışması Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti, hükümetimizin kararlı tutumu ve aziz milletimizin devletine ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla bertaraf edilmiştir.”