Gümüşhane’de sabaha kadar süren darbe karşıtı gösterilere katılan vatandaşlar sabah ezanının okunmasıyla birlikte camilere akın etti.
Gece yarısı Belediye hoparlörleri, sosyal medya ve sms yoluyla meydanlara davet edilen vatandaşlar, sabahın ilk ışıklarına kadar AK Parti İl Başkanlığı önünde ellerinde Türk bayraklarıyla darbe karşıtı sloganlar attı.
Gece boyu süren gösterilere katılan vatandaşlar sabah ezanının okunmasıyla birlikte camilere akın etti. Kent merkezinin en büyük camisi olan Kemaliye camiini hınca hınç dolduran vatandaşlar önce imam hatipler tarafından okunan Kur’an-ı Kerim’i dinledi.
Namaz öncesinde yaptığı konuşmada kadınıyla, erkeğiyle camiyi dolduran tüm vatandaşlara teşekkür eden İl Müftüsü Ercan Aksu, vatan sevgisinin imandan geldiğini belirterek, “Bizi biz yapan, bir araya getiren, aramızda harç vazifesi gören, bizi birbirimize bağlayan değerlerimiz var. Bunun başında vatan, bayrak, ezan geliyor. Unutmayalım ki başkalarının bayrağı altında yaşayanlar asla ve asla birinci sınıf vatandaş olamazlar. Allah birlik ve beraberliğimizi, dirlik ve düzenimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Vatanımızı, milletimizi daim eylesin. Vatanımızı, milletimizi bölmek isteyenlere fırsat vermesin. Bizleri, vatanımızı, bölmek, parçalamak isteyenlere fırsat vermesin. Kardeşi kardeşe düşürmek isteyenlere Allah fırsat vermesin” dedi.
Gösterilere katılan ve daha sonra çay ocaklarında haberleri takip eden vatandaşlara sabah namazının ardından Belediye Başkanlığı tarafından çorba ikram edildi. Oldukça kalabalık katılım nedeniyle kısa süre içerisinde kent merkezindeki lokantaların hiçbirisinde çorba kalmadı.
Öte yandan Vali Okay Memiş, beraberinde Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve İl Emniyet Müdürü Orhan Kar’la birlikte gösteriler sırasında Zafer Meydanındaki bir çay ocağına giderek vatandaşlarla bir araya geldi.