Türkiye Halk Oyunları Federasyonun düzenlediği Kulüplerarası Halk Oyunları Grup Müsabakası, 8 ilin katılımıyla Gümüşhane’de yapıldı.
Halay, bar, horon ve Kafkas oyunlarının sahnelendiği kültür buluşması şeklinde gerçekleşen müsabakaya 40 dolayında kulüp ve bine yakın sporcu katıldı.
Aydın Doğan Spor Salonunda başlayan müsabakalara Ardahan, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Iğdır, Kars ve Sivas illeri temsilcileri katılırken, öğleden önceki programı Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Federasyon yönetim kurulu üyeleri, İl Temsilcisi Talat Ülker ve çok sayıda vatandaş izledi.
Müsabakalar sonucunda geleneksel düzenlemeli dalda miniklerde Kars Belediye Spor Kulübü, yıldızlarda, gençlerde ve büyüklerde Iğdır Halk Eğitimi Merkezi, geleneksel düzenlemesiz dalda ise miniklerde Kazım Karabekir Paşa İlkokulu Ortaokulu, yıldızlarda Palandöken Belediye Spor Kulübü, gençlerde ve büyüklerde Erzurum Büyükşehir Belediyesi birinci oldu.
Turnuvada dereceye giren takımlara kupa ve ödülleri protokol üyeleri tarafından verilirken, Vali Yücel Yavuz, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan’a katkıları nedeniyle Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından plaket takdim edildi.