Gümüşhane’de Kamuoyu Bilinçlendirme Derneği tarafından 15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişiminin ardından idam cezasının gelmesi için başlatılan ‘İdam istiyoruz’ imza kampanyasında 7 bin imzaya ulaşıldı.
Dernek Başkanı Eyüp Demirel, 15 Temmuz’dan beri her akşam düzenlenen Demokrasi Nöbeti uygulamasının yapıldığı bölgede kurduğu stantta idam cezası için vatandaşlardan imza topluyor.
Temsili idam sehpası kurarak üzerine yazdığı pankartlarla vatandaşların dikkatlerini toplayan Demirel, bugüne kadar kent merkezinden 7 bin imza topladı.
Tecavüzcüye, çocuk istismarcısına, fuhuş yaptırana, uyuşturucu satana, teröriste, vatan hainine, bölücüye ve bayrağa el uzatanlara idam cezasının uygulanmasını istediklerini kaydeden Demirel, Demokrasi Nöbetinin tamamlanmasının ardından toplanan imzaları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne göndereceklerini söyledi.
15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY yanlısı cuntacı askerlerin yapmak istedikleri darbe girişiminde milletin iradesine ve demokrasiye sahip çıkarak bugünü bir demokrasi bayramına çevirdiğini kaydeden Demirel, “Bu alçakça saldırıya karşı milletimizin dirayeti takdire şayandır. Şerefli, göz bebeğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerinin elbisesini giyen ama Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve milletimize karşı olan düşmanlık duygularını yaptıkları saldırıda ortaya koyan hainlere en güzel cevabı yine milletimiz vermiştir. Kahraman halkımızın yanı sıra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın ‘Milletimizin bedel ödemesini asla kabul etmeyiz, gerekirse biz bedel ödeyelim’ diyerek ortaya koyduğu irade ise devlet adamlığının en üst örneğini vermiştir” diye konuştu.