Gümüşhane’nin Torul ilçesinde 240 metrelik irtifasıyla Türkiye’nin en yüksek cam seyir teraslarından birisi olan Torul Kalesi Cam Seyir Terasını, ocak ayında 5 bin kişi ziyaret etti.

Her yıl yüzbinlerce kişinin ziyaret ettiği Zigana dağı ve yeni Zigana tüneliyle Karaca Mağarası güzergahının tam ortasında yer alan ve ilçeye hakim bir zirvede Torul Belediyesi tarafından 2016 yılında başlatılarak Orman Genel Müdürlüğü’nün desteklediği çalışmalar kapsamında cam seyir terası ile çevre düzenlemesi işleri tamamlanarak geçtiğimiz ocak ayında ziyarete açılmıştı.

Orta çağda yapıldığı, Fatih Sultan Mehmet döneminde ise Osmanlı topraklarına katıldığı bilinen savunma ve gözetleme amaçlı olan Torul Kalesine yakın mesafede ki zirveye kurulu cam seyir terası yerden 240 metrelik yüksekliği ile hem Türkiye’de ki örnekleri arasında en yükseklerden birisi hem de karayoluna 2 kilometrelik mesafesiyle en yakın ve ulaşılabilir cam teraslardan birisi.

Geçtiğimiz ocak ayı başlarında ziyarete açılan cam seyir terasını kış mevsiminde olunmasına rağmen bir aylık süre içerisinde 4 bin 895 kişi ziyaret etti.

Soğuk ve kış günlerinde olunmasına rağmen her kesimden yoğun ziyaretçi alan cam seyir terasının yaz aylarında bu rakamı çok daha yükseklere çıkması beklenirken, sosyal tesis ve diğer çalışmaların tamamlanmasının ardından ‘Gümüşhane’nin yeni selfie mekanı’ Torul Kalesi Cam Seyir Terasının muhteşem manzarasıyla şehrin turizminde ciddi atılım sağlayacağı değerlendiriliyor.

Çalışmanın mimarı Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Torul kalesinden daha yukarı noktada konumlandırılan cam seyir terasının yapıldığı bölgenin Orman Bakanlığı tarafından B tipi mesire alanı ilan edildiğini, daha sonra da temin edilen ödeneklerle ciddi bir kazı ve dolgu işlemi yaptıklarını hatırlattı.

Ülkenin çeşitli bölgelerinde bulunan cam seyir teraslarını da incelediklerini dile getiren Köroğlu, Osmanlı otağı kıl çadırının Belediye imkanlarıyla önümüzdeki hafta yapımına başlanacağını, yolda da genişletme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, Orman Genel Müdürlüğü’nün de 250 metrekare alan üzerine sosyal tesis ve restoran yapacağını, gelen ziyaretçilerin bu heyecanı yaşadıktan sonra yöresel yemeklerin tadına bakarak, çayını kahvesini yudumlayıp, hoşça vakit geçireceğini söyledi.

Cam seyir terasının Harşit Çayının dip noktasından 240 metre yükseklikte olduğunu kaydeden Köroğlu, aynı anda 50 kişiye kadar ziyaretçi aldıklarını, 51.kişiyi beklettiklerini de sözlerine ekledi.