Gümüşhane’de İstiklal Marşı’nın kabulünün 96.yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeniyle "İstiklal ve İstikbal Şairi Mehmet Akif" konulu program düzenlendi.

Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen ve Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesinin düzenlediği program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi öğretmeni Abdulkadir Koç, İstiklal Marşının Türk kimliğinin ve şahsiyetinin muhkem bir kalesi olarak her okunduğunda Türk istiklal ve istikbaline inancın gür sesi olageldiğini, Mehmet Akif’in de iyi bir şair olmasının yanında iyi bir düzyazı ustası, makale yazarı olduğunu söyledi.

“Akif ve şiirleri işgal görmemiş vatan toprağıdır”

Akif’in 63 yıllık ömrümü bir milli kahraman olarak millet ve memleket için bir şeyler yapma gayretiyle geçirdiğini kaydeden Koç, "Onu ve eserlerini bilip tanımak kendi ruhumuzu bulmak, kendi öz sesimizi duymak ve dirilişe bir kapı aralamak demektir. Akif ve şiirleri işgal görmemiş vatan toprağıdır. Ve ancak onda istikbal ve istiklali bulabileceğiz” dedi.

İstiklal şairi Ersoy’un “Çanakkale şehitlerine”, “Bülbül”, “Yâ Râb Bu Uğursuz Gecenin Yok Mu Sabâhı?”, “Tükürün” şiirlerinin dramatize edildiği programda, Akif’in hayatı da şiirsel anlatımla anlatıldı. Program öğrenciler tarafından sahnelenen Mehmet Akif Ersoy oratoryosu ile son buldu.

“Çocuklarımızı Mehmet Akif Ersoy’un, ecdadımızın kökleri ile yetiştireceğiz”

Programın sonunda etkinlikte göre alan öğrencileri tek tek tebrik eden Vali Memiş, yaptığı konuşmada “Bu çocuklarımızı Mehmet Akif Ersoy’un, ecdadımızın kökleri ile yetiştireceğiz” dedi.

Vali Memiş, “Ama bu çocukları aynı zamanda nanoteknolojiyi bilen, giyilebilir teknolojiyi bilen, nesnelerin internetini bilen, dünyanın bütün teknolojilerine hakim, yabancı dile hakim Türkiye Cumhuriyeti devletinin 2023 vizyonuna yaraşır ve yakışır bir şekilde emin adımlarla geleceğe taşıyacak, ilimle, fenle ve teknoloji ile de yetiştireceğiz. Bugün burada ifade edilen son derece önemli değerlerimizle birlikte o bahsetmiş olduğunuz, hem Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesi dediği, hem de sayın cumhurbaşkanımızın 2023 vizyonu olarak koyduğu değerlere de sahip bir genç nesille emin adımlarla ilerleyeceğiz. Tebrik ediyorum hepinizi, sınavlarınızda da başarılar diliyorum” diye konuştu.

Vali Memiş ve beraberindeki heyet daha sonra salonun fuaye alanında açılan resim sergisini gezdi.

Programa Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Halil İbrahim Zeybek, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Faruk Akıncı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.