Gümüşhane’de Orman İşletme Müdürlüğü, ceviz eylem planı kapsamında il genelinde tarıma elverişli bozuk orman arazilerinden 500 dönüm sahaya 15 bin ceviz fidanı dikecek.
Merkez, Kelkit, Köse ve Torul ilçelerinde yetişme şartlarına uygun alanların belirlenmesi ve arazi hazırlığı, toprakla işlemesinin yapılmasıyla birlikte 6 köyde dikim gerçekleştirilecek.
Gümüşhane Orman İşletme Müdürü Orhan Şen, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğünün devrim niteliğinde uygulamalar başlattığını belirterek, bu uygulamalar kapsamında Kelkit’te Sökmen ve Dayısı, Köse’de Subaşı, Merkez ilçede Akçakale ve Çamlıköy, Torul ilçesinde de Gülaçar köylerinde belirlenen 500 dönüm araziye Gümüşhane için en uygun tür olarak belirlenen ferno-fernette cinsinden 15 bin adet ceviz fidanı dikeceklerini söyledi.
Dikimlere ilk olarak Akçakale köyü Kabanbaşı mevkiinde 175 dönümlük bozuk orman alanında başladıklarını ifade eden Şen, “Bu alanı 49 yıllığına talipli olan bir vatandaşımıza tahsis ettik. Buraya 4 bin 600 adet ceviz fidanı dikilecek” dedi.
Bu tür arazilere daha önceden teşkilat olarak çam dikip ağaçlandırdıklarını hatırlatan Şen, “Ama şimdi Orman Genel Müdürlüğümüzün anlayışı çok değişti, hatta devrim niteliğinde uygulamalar başlattık. Yeni yönetmeliğimizin hazırlanmasıyla birlikte vatandaşa ait tapulu arazileri vatandaşın müracaatıyla beraber meyve ağacı ile ağaçlandıracağız” ifadelerini kullandı.