Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Anadolu basının sıkıntılarıyla ilgili rapor hazırlığında olduklarını ve raporu Milletvekilleri başta olmak üzere Başbakan ve Cumhurbaşkanına ulaştıracaklarını söyledi.
Beraberinde Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir’le birlikte Gümüşhane’ye gelen TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Tarihi Özdenoğlu konağında Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, gazete sahipleri ve ulusal haber ajanslarının muhabirleri bir araya gelerek basın sektörün genel ve yerel sorunlarını istişare etti.
Önceki yıllarda da ekibiyle birlikte Gümüşhane’yi ziyaret ettiğini hatırlatan Kolaylı, geçtiğimiz hafta Malatya’dan yola çıktıklarını, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Ağrı, Erzincan’ı ziyaret ettiklerini, Gümüşhane, Bayburt ve Erzurum’un ardından Iğdır, Ardahan, Kars, Artvin, Rize bölgesini ziyaret edeceklerini söyledi.
TGK olarak 15 Temmuz’da Ağrı’da Başkanlar Kurulu toplantısı düzenleyeceklerini, toplantıya bütün Cemiyet başkanlarının katılacağını kaydeden Kolaylı, “Biz bu bölgeyi çok önemsiyoruz. Dışardan bakıldığında bölge sürekli bir savaş hali imajı oluşturuluyor. Arkadaşlarımız Siirt’e, Mardin’e gelirken çekindiler ama gelince gördüler. Bölgeyi görmeden, yaşamadan bilmeniz, hissetmeniz mümkün değil. Bölgeyi gezdiğimizde gazetecilik mesleği açısından çok büyük sıkıntılar olduğunu gördük. Her bölgenin sıkıntısı farklı. Örneğin Hakkari’de gazetecilik yapmak çok zor. Çok garip bir ikilem içerisinde ve çok zor durumdalar. Çok zor durumda da gazetecilik yapmaya çalışıyorlar. Yol boyunca bölgenin sıkıntılarıyla ilgili notlarımızı aldık. İlanlar, basın kartlarıyla ilgili notlarımızı bir rapor haline getirip Milletvekilliğine, Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza sunacağız” dedi.
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) olarak 87 meslek örgütüyle birlikte hareket ettiklerini, bir oda değil sadece dernek olduklarını dile getiren Kolaylı, her bölgenin ayrı sorunu olduğunu, bu sorunları dinlemek ve masaya yatırmak için ziyaretleri devam ettireceklerini sözlerine ekledi.
Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü ise Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarının başında gelen Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ve Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir’i Gümüşhane’de ağırlamaktan dolayı son derece mutlu olduklarını belirterek, “Hemen her sorunumuzu mesai gözetmeksizin sahiplenen ve çözümü için çaba gösteren Konfederasyonumuzun en üst düzey temsilcileri, Anadolu basınının hep dillendirdiği sorunlarını yerinde görmek için günlerdir yollardalar. Ve gittikleri her ilde sorunları usanmadan dinleyip, notlarını almaları bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Bu da zor şartlarda gazetecilik yapmaya çalışan Anadolu basınını Konfederasyonumuzun ne kadar önemsediğini gösteriyor. Kendilerine şahsım ve Gümüşhane’deki meslektaşlarım adına teşekkür ediyorum. Ayrıca, kısa süre içinde organize olarak, konuklarımıza her zaman bir olduğumuz mesajını net bir şekilde veren değerli duayenlerimize ve gazeteci dostlarıma da özellikle teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kolaylı ve Özdemir, sohbet şeklinde geçen toplantıda özellikle gazete sahiplerinin sorunlarını dinleyerek notlarını aldıktan sonra Bayburt ve Erzurum’a gitmek üzere Gümüşhane’den ayrıldı.