Gümüşhane Valisi Okay Memiş, İl Özel İdaresi’ni ziyaret ederek kurum çalışmaları hakkında geniş kapsamlı bilgi aldı.
İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar’la birlikte kurumun Yeni Mahalle’de bulunan hizmet binasına gelen Vali Memiş, ilk olarak kurum çalışma sahasında incelemelerde bulundu.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ve kurumun birim müdürleri tarafından karşılanan Vali Memiş daha sonra toplantı salonunda yaklaşık 3,5 saat süren toplantı düzenledi.
Toplantıda yaptığı açıklamada, son 14 yılda yerel yönetimlerle ilgili yapılan reform komisyonlarında bizzat bulunduğunun altını çizen Vali Memiş, “Tabi olduğumuz kanunun neredeyse bütün maddeleri gerekçelerine varıncaya kadar bilgim dahilinde. İnşallah bu bilgimiz burada hayırlı hizmetlere vesile olur” dedi.
Dünyada ve Türkiye’de merkezi idarelerin görev, yetki ve sorumluluklarını mahalli idarelere devreme yönünde bir eğilim olduğunu kaydeden Vali Memiş, dünyada yerel yönetim model ve uygulamalarından bahsettiği konuşmasında, "Dünyada tek tip bir yerel yönetim anlayışı yok. Avrupa ülkelerinde ve bizim ülkemizde merkezi yönetimin görev, yetki ve sorumluluklarını yerel idarelere devretmek gibi bir eğilimlerinin olduğunu görüyoruz. Bu görev, yetki ve sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getirmemiz lazım” diye konuştu.
Hem seçilmiş meclis üyeleriyle hem de atanmış olan kamu personeliyle uyumlu bir şekilde çalışmaya gayret edeceklerini dile getiren Vali Memiş, gayelerinin Gümüşhane’ye hizmet etmek olduğunun altını çizerek, “Dersimize iyi çalışarak hizmet edeceğiz. Kamu kaynağını en adil ve en rantabl şekilde kullanmak amacımız ve hedefimiz olacak. Gümüşhane zor bir coğrafya. İl Özel İdaresi’nin temel olarak yapması gereken yol, içme suyu ve alt yapı hizmetlerinin yanı sıra kültür-turizm ve tarım-hayvancılık alanlarında yoğunlaşacağız. Mutlaka projeler geliştireceğiz ve bu projeler için kaynak temin edeceğiz. Üreteceğimiz projelerden kendi kaynağımızın üzerinde bir kaynak temin etmeye çalışacağız. Rutin hizmetlerde zaten sorun yok, ama biz rutinin haricine çıkacağız inşallah. İlimize güzel hizmetlerde bulunan Valimiz Yücel Yavuz’a da teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Vali Memiş’in konuşmasının ardından İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, kurumun çalışmaları ve mevcut durumuyla ilgili brifingini sundu.