Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe eşi Sultan Kocatepe ile 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü kapsamında huzurevini ziyaret etti.

Ziyarette huzurevinde kalan yaşlılarla bir süre sohbet eden Kocatepe, el işi yapan 73 yaşındaki Aslı Deniz'in yaptığı el işleri satın aldı.

Kocatepe, burada yaptığı açıklamada, eşiyle birlikte huzurevine yaşlıların elini öpmeye geldiklerini söyledi.

Yaşlıların bir "çınar" olduğunu anımsatan Kocatepe, şunları kaydetti: "Biz onlar sayesinde bu günümüze geldik. Onların gölgesinde büyüdük ve yetiştik. Vatanımızın bu günlere gelmesinde onların alın teri var.  Dolayısıyla bizim onlara bakmak ve hürmet etket boynumuzun borcudur" dedi.

- Yeni huzurevi binasının ihalesi yapıldı -

Huzurevinde 95 vatandaşı misafir ettikleri ve yeni yapılacak olan huzurevinin de ihalesinin tamamlandığını dile getiren Kocetepe, binanı ise 2 yıl içerisinde tamamlamak istediklerini söyledi.

130 yataklı olarak projelendirilen huzurevinde vatandaşların eşleriyle birlikte de kalabileceğini dile getiren Kocatepe, "Bir katı ailecek kalabilecek şekilde dizayn ediliyor. Diğer katlar ayrı odalardan oluşacak. Tabi yaşlılardan evde bakım hizmeti alan büyüklerimizde var" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş'ta 8 bin 527 muhtaç kişinin bakımının yapıldığını kaydeden Kocatepe, sözlerini şöyle tamamladı: "8 bin 527 yaşlı, özürlü, engelli, bakıma muhtaçlara evde bakım hizmeti veriyoruz. Bunların bakımları için ödemeler yapıyoruz. Bunlarında yine yüzde 30'u yaşlı. Onlar içinde aylık 1 milyon 500 bin civarında harcamamız var. Evde bakım isteyen yaşlılarımıza kendi evlerinde bakıyoruz. Ama huzur evine gelmek isteyen, çocuğu olmayan ve buraya gelmek isteyenleri de huzurevinde misafir ediyoruz."