GENELKURMAY: NUSAYBİN’DE 1 ŞEHİT VAR
 
Genelkurmay Başkanlığı, Mardin Nusaybin İlçesi’nde çıkan çatışmada 1 askerin şehit olduğunu, 1 teröristin de ölü ele geçirildiğini açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yapılan açıklamada, "1 Ekim 2015 saat 11.00’de Mardin ili Nusaybin ilçesinde icra edilen operasyon esnasında, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada 2’si ağır olmak üzere 5 kahraman silah arkadaşımız ve 1 kahraman Geçici Köy Korucumuz yaralanmıştır. Yaralı 2 silah arkadaşımız derhal helikopter ile hastaneye sevk edilmiş, ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen, kahraman 1 silah arkadaşımız kurtarılamayarak şehit olmuştur. Çıkan çatışmada 1 terörist ölü olarak ele geçirilmiş olup, çatışma sona ermiştir" denildi.
 

Acı haber Diyarbakır’dan geldi: 2 şehit
 
BEYTÜŞŞEBAP’TA DA 1 ASKER ŞEHİT
 
Genelkurmay Başkanlığı Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde de 1 askerin şehit olduğunu 1 askerin de yaralandığını açıkladı. Açıklamada şöyle denildi.
 
"1 Ekim 2015 saat 11.45’de Şırnak ili Beytüşşebap bölgesinde intikal halinde olan ikmal konvoyuna Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından El Yapımı Patlayıcı ile saldırıda bulunulmuştur. Saldırıda kahraman 1 silah arkadaşımız şehit olmuş, kahraman 1 silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşımız derhal helikopter ile hastaneye sevk edilmiş ve tedavisine başlanmıştır. Bölgeye taarruz helikopter kolu ile takviye birlikler sevk edilmiş, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla muhtemel kaçış istikametleri ateş altına alınmış olup, bölgede operasyonlara devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırılarda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza ve Geçici Köy Korucumuza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
 
YARALI POLİS ŞEHİT OLDU
 
Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde 3 hafta önce Özel Harekat polislerini taşıyan zırhlı araca, PKK’lı teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu yaralanan 22 yaşındaki özel harekat polisi Emre Akbaş, tedavi gördüğü Ankara’daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde kurtarılamayarak şehit oldu. Acı haber, Şehit polis Akbaş’ın memleketi Aksaray’daki baba evini yasa boğdu.
 
3 yıllık polis memuru olan bekar Emre Akbaş, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nde görevli iken geçici görevle Şırnak’ın Cizre İlçesi’ne gitti. 3 hafta önce Özel Harekat polislerini taşıyan zırhlı araca, PKK’lı teröristlerin roketatarlı saldırısında Emre Akbaş, araçta bulunan meslektaşlarıyla birlikte yaralandı. Ağır yaralanan Akbaş, tedavi gördüğü Ankara GATA’da yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. 
 
Aksaray’da oturan baba Mustafa Akbaş ve anne Hatice Akbaş’ın, oğullarının acı haberini aldıktan sonra gözyaşına boğuldu. Akbaş çifti, şehit oğullarının cenazesini almak üzere Ankara’ya giderken, evlerine Türk bayrağı asıldı.
 
Şehit Akbaş’ın cenazesinin, yarın Aksaray’da toprağa verileceği belirtildi.
 

NUSAYBİN'DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLİYOR
 
Nusaybin ilçesinde 4 mahallede ilan edilen sokağa çıkma  yasağının 19.00'dan itibaren ilçe genelinde uygulanacağı açıklandı. 
 
Valilikten yapılan açıklamada, ilçede kamu düzeninin sağlanması, suç  işlenmesinin önlenmesi, vatandaşların hak ve özgürlüklerinin korunması, bölücü  terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, mevcut aranan şahısların  yakalanması, tuzaklanmış ve patlayıcı yerleştirilmiş hendek ve barikatların  kaldırılarak vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla; 5442  Sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince Girmeli, Kayadibi, Tepeüstü ve  Eskihisar mahallelerinde bugün 05.00'ten itibaren sokağa çıkma yasağı ilan  edildiği hatırlatıldı. Açıklamada, 4 mahalledeki sokağa çıkma yasağının 19.00'dan geçerli  olmak üzere ikinci bir duyuruya ilçe genelinde uygulanacağı belirtildi.