Dünya Ehlibeyt Vakfı, Ankara’da 1. İnanç Şurası Birlik toplantısı gerçekleştirecek.

Seyitler ve dedelerin temsilcilerinin de katılacağı ilk günü basına kapalı olan toplantı 18-19 Şubat 2015 tarihlerinde yapılacak. 19 Şubat Perşembe günü saat 11.00’de Rixos Otel’de basına sonuç bildirgesi sunulacak.

Dünya Ehlibeyt Vakfı’ndan birlik toplantısına ilişkin verilen bilgiye göre; toplantıda 2015 genel seçimleri ile ilgili görüş öneriler, din ve vicdan özgürlüğünün önündeki anayasal ve yasal engellerin kaldırılması hususundaki talep ve öneriler ele alınacak.

‘İslam terörü’ ismiyle yüce dinimizi korkunç şekilde rencide eden, yüzyılın en büyük felaketi olan tarihin insanlık dışı vahşetlerinin, coğrafi konumu itibari ile Türkiye’le sıçramasından duyulan endişe dile getirilecek. Bu alanda tüm inanç kesimlerinin kuruluşlarına büyük görev düştüğü belirtilerek, bu husustaki düşünce ve öneriler de toplantıda anlatılacak.

Hiçbir farklılık ve ayrıntı gözetmeksizin bütün insanların ortak çatısı olduğuna vurgu yapılan vakfın öncülüğündeki toplantıya 300 dolayında yurt içi ve yurtdışı kuruluşu temsil eden kişinin katılacağı belirtildi.