CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, kendisi hakkında linç kampanyası başlatıldığını belirterek, “1 Kasım'da doğacak güneş ile milletimizin sırtına yapışan bu karanlık kan emici yaratıkları gün yüzüne çıkartıp tarihe diri diri gömeceğiz.” dedi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ve CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, kendisinin bir linç kampanyası ile karşı karşıya olduğunu ifade ederek, sabah akşam, ölmüş hacı anne ve babasına sövüldüğünü söyledi. Verdiği soru önergesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın isminin dahi geçmediğini ifade eden Tanal, “Bugün bunu yapanlar halk değil halkın üzerine yapışmış kan emici yaratıklardır ve bana yapılan bu iğrenç linç kampanyası ile karaktersizlikte seviye atlamışlardır.” dedi.

Mahmut Tanal, önceki gün, Lazika İslam Emirliği denilen bir grup tarafından Sümeyye Erdoğan'a evlilik teklifinde bulunulduğu haberleri üzerine İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'e ‘Lazika İslam Emirliği'nin Türkiye'de faaliyeti bulunup bulunmadığı' şeklinde soru önergesi verdiğini hatırlattı. Bunun üzerine kendisi aleyhinde çirkin bir linç kampanyası başlatıldığını ifade eden Tanal, “Soysuz Ak troller ve seçim öncesi yerini garantiye almak isteyip Erdoğan'a yaranmaya çalışan, Meclis’te uyuyup elini kaldırıp, indirmekten başka hiçbir şey yapmayarak bu milletin çektiği sıkıntılara göz yuman bazı fırsatçı siyasetçiler beni kendi havuz medyalarında sosyal medyada linç etmeye kalkıyorlar.” dedi. Twitter hesabından konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tanal, şunları kaydetti: “Sabah akşam, ölmüş hacı ana babama söven, milletin kanını içerek beslenen, başka partilerin yöneticilerinin ailelerine hakaret eden, küçük kız çocuklarına tecavüz edilmesine göz yuman, kendisinden başka herkesi ahlaksız bilip türlü ahlaksızlığı yapan, bu ülkenin sanatçılarını, askerlerini, gençlerini, aydınlarını, geleceğini, onurunu hapislere atan terörist ilan eden ama gerçek teröristlerle kol kola gezenler, bu ülkenin kadınlarını saçlarından sürükleyen, gülmesine, yapacağı çocuğa giyimine, konuşmasına karışan, 'sen sus' diyen, her türlü ahlaksızlığı sapıklığı kendisinde hak bilen kişiler kendi kan emici dürtüleriyle ahlak ve şereften bahsediyorlar. Bugün bunu yapanlar halk değil halkın üzerine yapışmış kan emici yaratıklardır ve bana yapılan bu iğrenç linç kampanyası ile karaktersizlikte seviye atlamışlardır.”

SORU ÖNERGEMDE SÜMEYYE ERDOĞAN’IN ADI BİLE GEÇMİYOR

Mahmut Tanal, “Uğur Mumcu'nun dediği gibi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya kalkan bu paralı askerlere sözüm soru önergemde Sümeyye Erdoğan’ın adı bile geçmemektedir. Basına verdiğim haberin başlığı ‘Türkiye'nin kuzeydoğusunda İslami terör tehdidi’dir. Söz konusu örgüt liderinin kendi internet sitesinden yaptığı açıklamalar bana mâl edilmeye çalışılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

SATILIK İNSANLARA LAF ANLATMAK YERSİZ VE ZAMAN KAYBI

Tanal sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kendi vatandaşını, kendi milletvekilini yerden yere vurup radikal örgüt liderine arka çıkmak, laf ettirmemek ancak sizin fıtratınızda vardır. Devletin, milletin kesesinden aldıkları maaş ile kendilerine muhalefet eden herkese sorgusuz hakaret eden satılık insanlara laf anlatmak yersiz ve zaman kaybı. Benim lafım yüce milletimize; 1 Kasım'da doğacak güneş ile milletimizin sırtına yapışan bu karanlık kan emici yaratıkları gün yüzüne çıkartıp tarihe diri diri gömeceğiz.

SABIRLI OLUN, MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Sabırlı olun, güçlü durun, hangi pisliği akıtırlarsa akıtsınlar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.”