7 Haziran 2015 seçimlerinden 6 ay sonra yeniden seçime gidecek olan seçmen 1 Kasım Pazar günü yeniden sandık başında bulunacak. Peki, oy verme işlemleri saat kaçta başlayacak, kaçta sona erecek? Oy kullanılacak illerde saat farkı var mı? Bu ve bunun gibi soruların cevaplarını haberimizde bulacaksınız.
Türkiye, 26. Dönem Parlamentosunun üyelerini seçmek için 1 Kasım Pazar günü yani yarın, sandık başında bulunacak. Peki, oy vermek için sandık başına gidecek olan seçmen hangi saatler arasında oyunu kullanacak? 
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 1 Kasım'da yapılacak milletvekili genel seçimlerinin oy kullanma saatlerini Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında açıkladı. 

OY VERME SAATLERİ

Saat 08.00'den 17.00'ye kadar

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında açıklanan kararla, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'da saat 08.00'den 17.00'ye kadar geçecek zamanın oy kullanma süresi olduğu belirtildi. Saat 17.00 olduğu halde sandık başında bekleyen kişiler, başkan tarafından sayıldıktan sonra oylarını kullanabilirler.
Bildiride ayrıca 1 Kasım'da oy verme süresinin korunması amacıyla bütün yurtta illere göre güneşin doğuş ve batış saatlerindeki farklılıklar dikkate alınarak, şehirlerde oy verme süresinin başlangıç ve bitiş saatleri de bildirildi.

Hangi iller 07.00 – 16.00 saatleri arası oy kullanacak? 
Alınan karara göre seçimde; Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illeri 07.00-16.00 saatleri arasında oy kullanacak.

Dikkat…
Bu illerin dışındaki şehirlerde ise oy kullanma 08.00 – 17.00 saatleri arasında olacak.