Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ‘4 Yılda Bir Milyon Bisiklet’ projesi kapsamında 1 kilometre bisiklet yolu yapan her belediyeye bin adet bisiklet hediye edeceklerini söyledi. Sultanahmet’ten Yedikule’ye pedal çeviren Müezzinoğlu, projenin 15 gün içinde başlayacağını söyledi.

Bakan Müezzinoğlu, Fatih Belediyesi’nin ‘Tarihi Yarımada Bisikletle Kültür ve Sağlık Turları’ etkinliğine katıldı. İstanbul’daki 30 hastanenin başhekimleriyle birlikte 10 kilometre pedal çeviren Müezzinoğlu, yeni bisiklet projesiyle ilgili de bilgi verdi. Müezzinoğlu, “Sağlıklı yaşamın en önemli ayaklarından biri hareketli yaşam. Dünya Sağlık Örgütü sağlığı tarif ederken üç kelime söyler. Ruhen, fiziken ve sosyal yönden sağlıklı olmak der. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın standartlarına uygun şekilde bir km bisiklet yolu yapan her belediyemize, Türkiye’nin neresinde olursa olsun bin adet bisiklet, 5 km bisiklet yolu yapan belediyelerimize de 5 bin adet, 10 km yapana 10 bin adet vereceğiz. Önümüzdeki 4 yılda 1 milyon bisiklet projesini eyleme dönüştürüyoruz. 15 gün içinde bunun startını da vermiş olacağız. Bugünkü bisiklet turumuzu kampanyamızın arifesi sayıyorum.” diye konuştu.

Müezzinoğlu, bisikletle Sultanahmet’ten, Sarayburnu’ndan, Yenikapı’dan Yedikule’ye gelebilmenin heyecanlı olduğunu ifade etti. Tarihçi Talha Uğurluel’e anlatımlarından dolayı teşekkür eden Müezzinoğlu, kendisini araç üstünde takip eden basın mensuplarını da unutmadı.