Afyonkarahisar’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü coşkuyla kutlandı. Yürüyüşün ardından türküler söylenerek halaylar çekildi.

1 Mayıs nedeniyle sendikalar ve bazı siyasi partiler Hükümet Meydanında toplandı. Ellerinde bayrak ve flamalarla yürüyen yaklaşık 2 bin kişi 'İşçinin bareti öğrencinin kalemi sarayları yıkacak' sloganları attı. Sendikalar ve partiler gruplar halinde caddede yürürken, polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Bazı kişiler çocukları ve köpekleriyle birlikte kutlamalara katıldı. Yürüyüş, Hükümet Meydanı'nda son buldu. Burada türküler söylenip halaylar çekildi.

Kutlamalar sırasında konuşan Türk İş Afyonkarahisar Temsilcisi Muharrem Uslu, taşeron işler ve geçici işçi sorununun bu seçimlerde çözülmesini umut ettiklerini söyledi. Uslu, bu seçimlerde çalışanların sorunlarının muhalefetiyle, iktidarıyla ülkenin birinci sorunu olmasının sevindirici olduğunu kaydetti.
Kamu Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Nizamettin Şenol da İşçi Bayramı'nın emek sömürüsü üzerine kurulmuş, ekonomik sistemin çalışanlar üzerinde açtığı yaraların hatırlatıldığı bir gün haline getirildiğini söyledi.

KESK İl Temsilcisi Hüdaverdi Kılıç da emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, barışın, adaletin ve demokrasinin egemen olduğu bir ülkenin kurucu özneleri olarak 1977’nin mücadeleci ruhu ve kararlılığıyla bu alanlarda, sokaklarda, kısaca her yerde olduklarını söyledi. Kılıç, "10 bin asgari ücreti ayakkabı kutusuna sığdıranlar tarafından aşağılanmak, kıdem tazminatımızı talan ettirmek, taşeronlaştırmayla, esnek çalıştırmayla, sözleşmeli personel uygulamalarıyla köleliğe mahkum edilmek, fabrikada, okulda, hastanede, medyada, bankada çalışırken ayrıştırılıp güvensizleştirilmek istemiyoruz." dedi.

Kılıç, emek, eşitlik, özgürlük, barış, adalet, bağımsızlık ve demokrasinin hakim olduğu bir ülke istediklerini kaydetti.