1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Balıkesir'de bayram havasında kutlandı. Bazı sendika, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerden oluşan tertip komitesi tarafından düzenlenen 1 Mayıs kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Kutlamalara katılanlar marşlar söyleyip, davul zurna eşliğinde halaylar çekti.

Balıkesir'de 1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından düzenlenen 1 Mayıs kutlamaları olaysız bir şekilde sona erdi. Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Çarşamba Pazarı'nda sabah saatlerinde toplanan kalabalık, Teknik Lise Caddesi üzerinden sloganlar atarak kutlamaların yapılacağı Kuvay-i Milliye Meydanı'na kadar yürüdü. Meydana gelen çeşitli sendika, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilci ve üyeleri polis kontrolünden sonra miting alanında toplandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlamalarda 1 Mayıs Tertip Komitesi adına Türk-İş İl Temsilcisi Ahmet Demirer konuşma yaptı. Kutlamalara katılan herkese teşekkür ederek, emek, barış, özgürlük için bir araya geldiklerini söyledi.

1 Mayıs'ta tüm dünyada emekçilerin daha dün kölelik koşullarında çalışmaya karşı çıktıklarını belirten Demirer, "8 saatlik çalışma uğruna canlarını verirken, bugün hala birçok ülkede benzeri çalışma koşullarının var olmasını kabul etmiyoruz. Ülkemizde işsizliğe, yoksulluğa, güvencesiz çalışmaya ve baskılara karşı çıkıyoruz. Sosyal devlet uygulamalarının budanmasına, sosyal yardımlarla sınırlı kalmasına karşı çıkıyoruz." dedi.

"7 Haziran 2015 genel seçimlerinde içinde bulunduğumuz şartları dikkate alarak geleceğimizi ve nasıl bir ülkede yaşamak istediğimizi belirleyeceğiz" diyen Ahmet Demirer, "Toplumsal barış ve huzur demokratikleşmeyle sağlanır. Özgürlükçü ve çoğulcu bir demokrasi için gerekli adamlar ivedilikle atılmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin tüm kurumları hukuk devleti anlayışıyla hareket etmelidir. Basın, düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki kısıtlamalar kaldırılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından alanda bulunan kalabalık hep bir ağızdan 1 Mayıs marşını okudu. Kutlamalar müzik öğretmenlerinin okuduğu şarkılarla devam etti. Alanda bulunanların bazıları müzik halay çekerken, bazıları da zeybek ve harmandalı oynadı.

Kutlamalarda Türk-İş, KESK, DİSK, Genel-İş, Teksif, Türk Metal-İş, Belediye-İş, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, CHP, İP, ÖDP, HDP, İnsan Hakları Derneği gibi sendika, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partiler pankart açtı.