Kırşehir Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Kırşehir Şube Başkanı Bilal Türk, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü, çalışma hayatını ve güncel konuları değerlendirdi. Türk, "1 Mayıs günü asıl problemlerin tartışıldığı gün olmasını sağlayalım." dedi.

Bilal Türk, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü hakkında yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti; “Bizler Türk Eğitim-Sen olarak, yıllardır 1 Mayıs’ı çalışma hayatının problemlerinin anlatıldığı bir gün olarak kutlayalım diye çaba gösterdik. Çünkü, 350 bin ataması yapılmayan öğretmenin dertlerini anlatalım. Kamuda 900 bin taşeron çalıştığını konuşalım, Ülke nüfusunun yüzde 20’sini oluşturan genç işsizlerimizin durumlarını masaya yatıralım, çözüm arayalım.
1 Mayıs’ta; 350 bin atanamayan öğretmenlerin feryadını, 779 bin meslek yüksek okulu mezununun KPSS ile hayata başlamak için neler çektiklerini ve bunun sonucunda da havanda su dövdüklerini anlatmak istiyoruz. Bunun yanı sıra 2 milyon lise mezununun KPSS sınavında, hayata tutunma çabalarını ve bu çabalar sonucunda ailelerinin bunalıma girmelerini bunları görmeyen siyasi politikaları dile getirmek istiyoruz. Hala 4/C gibi insanlık dışı istihdam edilen çalışanlarımızı dile getirmek istiyoruz. Garip gurabalara sahip çıkmayanları, onların dertleri ile dertlenmeyenleri, sözde laflarla kandırıldıklarını anlatmak istiyoruz."

'11 MİLYON EMEKLİ UNUTULDU'

Ülkeye 25-30 yılını ve gençliğini veren, evine ekmek alamayan, torununa çikolata alamayan, çocuğunu okutamayan ve ailesine mahcup edilen 11 milyon emeklinin unutulduğunu vurgulayan Türk, "Bu insanlara 1000 TL maaşı reva görenler, kendilerine gelince bir gece de 750 TL maaşlarına zam yapmışlardır. Bu adaletsizliği dile getirmek istiyoruz.
Devlet memuru kavramını kaldıracaklarını söylüyorlar; 'İşçi ile memur arasındaki farkı kaldıracağız, devlet memurlarını da iş güvencesiz çalıştıracağız, gerektiği zaman kıdem tazminatını vereceğiz ve kapının önüne koyacağız' diyorlar. Bunların bu sözlerini, dayanışma gününde hep birlikte yüzlerine 1 Mayıs'ta haykırmak istiyoruz.
Türkiye’de asgari ücretlinin hala 950 TL’ye çalıştığını, MEB’ de 76 bin kurum yöneticisinin, binlerce okul müdürünün siyasal iktidar tarafından askeri darbelerinde dahi olmayan zulümlere uğradığını dile getireceğiz.
Kısaca Kamu çalışanların, işçilerin, emekçilerin, esnafın, köylünün, hayatının sıkıntılarının dile getirilmesi gerekirken, yaşanan çatışma görüntülerinin ön plana çıkması, bu günü anlamından uzaklaştırmak ve amacının dışında günün geçirilmesi birileri tarafından istenmektedir." değerlendirmesini yaptı.

'1 MAYIS GÜNÜ ASIL PROBLEMLERİN TARTIŞILDIĞI GÜN OLMALI'

Bütün sivil toplum kuruluşlarına sesleniyorum diyen Kırşehir Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Kırşehir Şube Başkanı Bilal Türk basın açıklamasının sonunda, “Bu Türk Eğitim-Sen çağrısıdır. Oyuna gelmeyin. Birilerinin ekmeğine yağ sürmeyin. Emek ve Dayanışmanın anlamı doğrultusunda 1 Mayıs günü asıl problemlerin tartışıldığı gün olmasını sağlayalım. Bundan dolayı Türkiye Kamu-Sen olarak Adana’da meydanlardayız. Bütün çalışanların 1 Mayıs Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.