1 Mayıs 2013'te işçi bayramını Taksim'de kutlamak isteyen gruplarla polis arasında çıkan olaylara ilişkin 33 kişi hakkında açılan davada tüm sanıklar beraat etti.

1 Mayıs 2013'te, Mecidiyeköy ve Şişli civarında toplanarak Taksim'e çıkmaya çalışan kişilere müdahale sırasında gözaltına alınan 33 kişi hakkında izinsiz toplantı ve gösteri yaptıkları iddiasıyla açılan davada karar çıktı. İstanbul 20. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına 4 sanık ve avukatları katıldı. Son savunmasını yapan sanık Celal Salış, "Ben suç işlemedim. Suçu işleyenler başta Başbakan olmak üzere diğer devlet görevlileridir. Asıl onların yargılanmasını istiyorum." dedi.

Sanık Erhan Ön de yasaya göre 1 Mayıs'ın bayram ilan edildiğini hatırlatarak, "Sadece Taksim'de kutlanması yasaktı. Ben de Taksim'in dışında yakalandım. Polisler bana işkence yaptı. Haklarında şikayetçi oldum. Soruşturma başlatıldı. Bu soruşturmanın da bu dava dosyasına konulmasını talep ediyorum." diye konuştu.

Sanık Remziye Can da olayların çıktığı sırada belediye otobüsünde olduğunu, atılan gazlardan etkilendiğini söyledi. Can, "Belediye otobüsü istikamet değiştirip istemediğimiz yerde inmek zorunda kaldık. Polisler önüne geleni gözaltına alıyordu beni de gözaltına aldılar. Saatlerce kelepçelenerek bekledik. Suçsuzum beraatimi istiyorum." ifadelerini kullandı.

Sanık Züleyha Yördem ise, "Devletin resmi gün ilan ettiği o günde Anayasa'nın bana verdiği haklarımı kullandım. Ben suç işlemedim. Barışçıl gösteride bulundum." şeklinde savunma yaptı.

Sanık ve avukatların savunmalarını dinleyen mahkeme, tüm sanıklar hakkında beraat kararı verdi. Kararda, "Her ne kadar sanıklar hakkında kanuna aykırı şekilde toplantı ve gösteri yaptıkları gerekçesiyle 2911 sayılı yasanın 28/1 maddesi uyarınca cezalandırılmaları için mahkememizde kamu davası açılmış ise de, toplanan delillere göre Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Anayasamızın 90. maddesi göz önüne alındığında sanıklara atılı suçun yasal unsurlarının oluşmadığı kanaatiyle ayrı ayrı beraatlerine...." denildi. Sanıklar hakkında 1 yıl 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.