1 Mayıs İşçi Bayramı Sivas’ta düzenlenen etkinlikle kutlandı. Bayram havasında yürüyerek Mevlana miting alanında toplanan katılımcılar, konuşmaların ardından gönüllerince halay çekerek bayramlarını kutladı. İnşaat işçileri ise her yıl olduğu gibi ekmek parası için çalışmak zorunda kaldı. Miting sonunda katılımcılar, yağmura rağmen halay çekerek eğlendi.

KESK’in organize ettiği, Eğitim-Sen, Sağlık ve Sosyal Emekçileri Sendikası(SES) ve Halkevleri gibi sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı gruplar, Mevlana Mahallesi'nde bulunan Ethembey Parkı’nda toplanarak, Mevlana miting alanına doğru yürüyüşe geçti. Polisin geniş güvenlik önlemleri alarak, kontrol noktalarında üst aramaları yaptı. Kutlama nedeniyle Mevlana Caddesi sabahın erken saatlerinde trafiğe kapatıldı. Kortejde HDP bayrakları da dikkat çekti.
Renkli görüntülerin oluştuğu etkinliklerde gruplar, 1 Mayıs ile ilgili taşıdıkları flama, bayrak ve dövizlerle slogan atarak yürüdü. Yürüyüş yapan gruplar Mevlana Meydanı'nda toplandı.

Miting alanında yapılan programda konuşan KESK Sözcüsü Önder Doğan, "Bizler yağmanın-talanın değil, eşitliğin, savaşın değil barışın, baskıların değil özgürlüğün, karanlığın değil aydınlığın, ayrımcılığın değil kardeşliğin, yalanın değil hakikatin egemen olduğu bir ülke için umut işçilerde, kamu çalışanlarında, mühendislerde… 1 Mayıs’ta alanlardayız. Faşizmin, diktatörlüğün saltanatına izin vermeyeceğiz. Demokrasi, özgürlük, eşitlik, barış içinde, kardeşçe yaşadığımız bir ülkeyi kuracağız." dedi.

YAĞMURA RAĞMEN HALAYA DEVAM ETTİLER

Sağlık Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Serkan Çelikgün ise 1 Mayıs'ın öneminden bahsederek, 1 Mayıs’ın 1977’de katledilen 34 işçiyi de andıklarını söyledi. Miting, davul zurna eşliğinde halayların çekilmesiyle devam etti. Yağmura rağmen katılımcılar halay çekerek bayramlarını kutladı.

Bu arada katılımcılar halay çekerken, alana bakan bir inşaatta çalışmak zorunda kalan işçiler dikkat çekti. Sıva işçileri, ekmek paralarını kazanmak için işçi bayramında da mesai yaptı. Onlardan biri de 25 yıllık sıva ustası Murat Çınardı. 47 yaşındaki işçi, bir süre miting alanında yapılan konuşmaları izledi. Ancak sonra çalışmasına devam etti.

Amaçlarının eve ekmek götürmek olduğunu söyleyen Çınar, çalışmadıkları zaman bunun mümkün olmadığını kaydetti. Şimdiye kadar hiç işçi bayramı yapmadığını belirten Murat Çınar, devamlı çalışmaya mecbur olduğunu belirtti.