Türkiye genelinde kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı Ankara’da renkli görüntülere sahne oldu. Ankara Tren Garı’ndan Sıhhiye’ye yürüyen grupta cumhurbaşkanlığı sarayı maketi taşıyan vatandaş dikkat çekti.

DİSK, TMMOB, KESK, Türk-İş, Türkiye Tabipler Birliği sendikaları, Ankara Tren Garı önünde toplandı. Kortej halinde ilerleyen gruba takım taraftarları, parti üyeleri ve çok sayıda vatandaş da eşlik etti. Grupta ‘kedi’ kostümü giymiş sendika üyeleri görüldü. Slogan ve müziklerle ilerleyen kortejde bulunan sendika üyeleri de halay çekti. Grup, ellerinde ‘güvenli iş, güvenli gelecek, barış, demokrasi ve özgürlük için 1 Mayıs’ yazılı dövizlerle yürüdü.

CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI MAKETİ

Katılımcılardan bir sendika üyesinin, sembolik ‘cumhurbaşkanlığı sarayı maketi’ taşıması dikkat çekti. Grubun ön tarafında bulunan üyeler de sembolik seçim sandığı taşıdı. Sandıkta asılı ipin ‘oyların çalınmamasını’ simgelediği belirtildi.

LUNAPARKTA ÇALIŞAN İŞÇİLER

Grup, Talatpaşa Bulvarı üzerinde ilerlediği sırada, bir lunaparkta çalışan işçilerin görülmesi dikkat çekti. Grup, daha sonra Kızılay’daki miting alanına doğru yürüdü.