Bursa'nın Mudanya ilçesi Trilye Mahallesi'nde 'Dündarevi' olarak bilinen tarihi Aziz Yuhanna (Saint John) Kilisesi bir internet sitesinden 1 milyon dolara satışa çıkarıldı. Satışla ilgili düşülen notta, 'Satılık-Takas teklifleri de değerlendirilir' denildi.

Türkiye ile Yunanistan Krallığı arasında 1923 yılında Lozan Barış Antlaşması'na ek olarak yapılan antlaşma gereği Yunanistan'dan Türkiye'ye gelenlere mülk edinme imkanı tanındı. Mudanya'nın Tirilye Mahallesi'nde kilise olarak kullanılan bina, 1928 yılında Yunanistan'dan gelen 'Giritli Ali Durak' isimli bir Türk aileye verildi. Burada yaklaşık 83 yıl kalan aile, binayı 2011 yılında bir işadamına satarak mahalleden ayrıldı. Tarihi yapıyı butik otel olarak planlayan işadamı, bürokrasiyi aşamayınca çareyi kilise binasını satmakta buldu. 1200 yılından kalan 7 yapıdan biri olarak bilinen kilise için verilen internet sitesi ilanında '31 yaş ve üzeri' ibaresi yer alıyor. Bölgede 'Dündarevi' olarak da bilinen yapının otel yapılamaması üzerine satışa çıkarıldığı belirtiliyor.

Siteye ilan veren emlakçı Nusret Akyüz, konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. İlanda, şu ifadelere yer veriliyor: "Röleve ve restitüsyonu Bursa Anıtlar Kurulu'ndan onaylı olup hibe için uygundur. Kat sayısı 3, bina yaşı 31 ve üzeri. Metre karesi 780."