Eğitim ve kültür perakendecisi NTnin 2014 yılında başlattığı sadakat programına 1 milyona yakın kişi katıldı. Program kapsamında eğitim ve kültür ürünlerinde en çok alışveriş yapılan gün cumartesi, alışverişin en çok yapıldığı ay ise okulların açıldığı eylül ayı oldu. NT Net Kart alarak sadakat programına katılanlar kartlarını en çok kitap alışverişlerinde kullandı. Kitap alışverişini sırasıyla kırtasiye ve teknoloji alışverişi takip etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan NT Genel Müdürü Murat Kara, "NT Net Kart sahipleri kitap alışverişlerinde en çok yardımcı ders kitaplarında, kırtasiye alışverişlerinde en çok kalemlerde ve teknoloji alışverişlerinde ise en çok kulaklıklarda avantajlı alışverişten yararlandı. Müşterilerimize hediye etmiş olduğumuz puanlarla 1 milyon 200 bin TL’lik alışveriş yapılırken hediye puan avantajından en çok yararlanan mağazalarımız sırasıyla Ankara, Denizli ve Kütahya’dan oldu. NT Net Kart’ın 1 yıl gibi kısa bir sürede yakalamış olduğu başarıda Türkiye’de 67 ilde yer alan 148 mağazamızla en yaygın eğitim ve kültür perakendecisi olmamız etkili oldu. Edirne’den Hakkari’ye kadar neredeyse tüm Türkiye’ye eğitim ve kültür alanında ulaşılabilir ve avantajlı alışveriş imkanı sunuyor olmaktan mutluluk duyuyoruz." diye konuştu.

Sadakat programını sadece bir kart uygulaması olarak düşünmediklerini belirten Kara, "2015 yılında müşterilerimiz kart işlemlerini online olarak yapabilecekler. NT Net Kart’ın mobil platformlarda güçlendirilerek cep telefonları aracılığıyla da pek çok işlemin yapılabilmesini planlıyoruz. İnsanların çok fazla kart taşıyor olmaktan şikâyetçi olduklarının farkındayız. Bu yüzden müşterilerimiz alışverişlerini tamamladıklarında cep telefonu numaralarıyla da puan toplayabilmektedirler." şeklinde konuştu.

NT Net Kart ile yapılacak alışverişlerde net puan kazanmak mümkün. Kart sahipleri alışverişleriyle topladıkları puanları Türkiye’de istedikleri mağazada istedikleri ürünü satın almak için kullanabiliyor. Alışverişler haricinde dönemsel kampanyalarla ekstra puan kazanmak ve indirimlerden faydalanmak mümkün. Kart, kullanıldığı kitap ve kırtasiye alışverişlerinde yüzde 1, teknoloji alışverişlerinde ise yüzde 0,5 puan kazandırıyor.