Şişli'de yaşanan banka soygunundan kısa bir süre sonra ticari takside yakalanan Osman A.'nın, 10 ay önce de karıştığı bir başka banka soygunundan hakkında arama kararı olduğu ortala çıktı

Şişli, Sıracevizler'deki kurusıkı tabancayla bir banka şubesine giren maskeli soyguncu, tabancasını aldığı güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdi. Şubede "Bunu çocuğum için yapıyorum. Paraları çantaya doldurun." diye bağırdığı öğrenilen zanlı gişeden toplam 235 bin lira tutarında Türk Lirası ve döviz aldı. Taksiye binerek kaçmak isteyen soyguncu, kısa bir sürede İstanbul Emniyeti'ne bağlı motosikletli ekiplerce Feriköy'de yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne götürülen şüpheli Osman A.'nın, geçtiğimiz yıl başka bir banka şubesinin soyulması olayıyla ilgili olarak da hakkında arama kararı bulunduğu öğrenildi. Esenyurt'ta geçtiğimiz 24 Temmuz'da gerçekleşen o olayda, bankaya giren zanlı, silahını doğrulttuğu gişe görevlisinden 12 bin Euro, bin 600 Dolar, 4 bin Sterlin ve 12 bin lira alıp kaçtı.

Şüpheli Osman A.'nın, soygunların ikisini de itiraf ettiği, kredi kartı borçları nedeniyle psikolojisinin bozulması sonucu bu suçları işlediğini söylediği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerin ardından Osman A., Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.