Bursa'da polise müracaat eden bir kişi, 10 bin lira başlık parası vererek Kilis'ten getirip düğün yaparak evlendiği kadın tarafından dolandırıldığını söyledi. Gelinin sabah erken saatlerde altınlarla birlikte kaçtığı öğrenilirken savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Yıldırım Beyazıt Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat eden F.Y., evlilik vaadiyle dolandırıldığını söyledi. Olayla ilgili ifade veren F.Y., şunları kaydetti: "Kiliste ismini M.C. olarak bildiğim bir kızın ailesiye görüşerek evlenmek için anlaştık. Kız için 10 bin lira başlık parası verdim ve gelin Bursa'ya geldi. Düğün yaptık; ama resmi nikah sonra yapacaktık. Sabah uyandığımda M.C. isimli gelini evde bulamadım. Evi kontrol ettiğimde düğünde gelen ziynet eşyalarından 3 tane bilezik, bir tane altın saat, bir çift altın küpe, 2 tane altın yüzük, 2 adet cep telefonunun olmadığını fark ettim. Evlilik vaadiyle beni dolandıran kişiden şikayetçiyim."

SAHTE PARAYLA DOLANDIRILDI

Öte yandan seyyar bir satıcıdan 10 liralık 'mevlit örtüsü' almak isterken sahte parayla dolandırıldığını öne süren İ.İ. isimli kadın da Çarşı Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat etti. Olayla ilgili ifade veren İ.İ., "Mevlüt örtüsü satan satıcıdan 10 liralık örtü aldım. Kendisine 100 lira verdim, şahıs, bana para üstü olarak 5'er liralık para verdi. Paranın sahte olduğunu anlamadım. Bankaya gidip parayı gösterdiğimde bankadaki güvenlik görevlisi, paranın üzerinde, 'geçersizdir' yazdığını söyledi. Dolandırıldığımı anlayınca polise müracaat ettim." dedi.
Cumhuriyet Savcılığı, "Paraya eşit sayılan değerlerde sahtecilik ve dolandırıcılık' olayı ile ilgili soruşturma başlattı.

ORTAKLIK YAPTIĞI KİŞİ TARAFINDAN DOLANDIRILDI

Karacabey Polis Merkezi Amirliği'ne başvuran B.K. da bir dönem ortaklık yaptığı kişi tarafından dolandırıldığını öne sürdü. Polis merkezine götürülen K.S., olayla ilgili ifade verdi.