Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde tek başına yaşayan Nurten Öztürk isimli kadın evinde ölü bulundu. Komşuları cesedin kokması üzerine polise haber verirken, polisler eve gaz maskesi ile girmek zorunda kaldı.

Olay Alaplı ilçesine bağlı Tepeköy mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre yaklaşık 10 günden bu yana haber alınamayan 80 yaşındaki Nurten Öztürk'ün evinden gelen kötü koku üzerine mahalle sakinleri polise haber verdi. Eve gelen polis, çilingir eşliğinde açılan eve aşırı koku nedeni ile giremedi. Gaz maskesi ile eve giren polisler evde yaşlı kadının cesedini buldu. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından yaşlı kadının cansız bedeni Alaplı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Cenazenin kesin ölüm sebebi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği öğrenildi.

Mahalle halkı, 10 gündür haber alamadıkları yaşlı kadının sadece maaşını alacağı zamanlarda dışarıya çıktığını söyledi. Mahalleli, "Evden dışarı sadece emekli maaşını alacağı gün çıkardı. Onun dışında ne dışarı çıkardı, ne de kapıyı kimseye açmazdı. Apartmandan kötü kokular gelmeye başlayınca fare öldü sandık. Sonra kokuların Nurten Öztürk’ün evinden geldiğini anlayınca polis ekiplerine haber verdik." dedi.