Bursa’da, 10 kavun çalan Tahsin Alak, mahkemenin verdiği 6 bin lira cezayı ödeyemeyince kavun çaldığı mahalle camisinde 600 gün boyunca temizliğe mahkum edildi.

İlginç olay, merkez Nilüfer ilçesi Yaylacık Mahallesi’nde meydana geldi. Eşinden ayrıldığı için tek başına yaşayan Tahsin Alak, 5 yıl önce kavun tarlasından 10 adet kavun çalınca Jandarma tarafından yakalandı. Mahkeme, 49 yaşındaki adama 6 bin lira para cezası verdi. Verilen cezayı ödemeyen Alak, bu kez kavun çaldığı mahallede bulunan camide temizliğe mahkum edildi. Alak, 600 gün boyuncu haftanın 5 günü 09.00-18.00 saatleri arasında elinde süpürge ile caminin bütün temizliğini yapıyor.

“KAVUNLARA İLAÇ SIKMIŞLAR, YA YESEYDİK”

Tahsin Alak, yaşananları şöyle anlattı: “Eniştemle kavun tarlasından geçiyorduk. Canımız kavun çekti. Eniştem tarladan kavunları alırken ben de arabada onu bekliyordum. O sırada bekçi geldi ve jandarmayı çağırdı. Jandarma ‘kavunlardan yediniz mi?’ diye sordu. Yemediğimizi söyledim. Kavunların içine iğneyle ilaç sıkmışlar. Ya biz o kavunları yeseydik. Ben burada cahilim. Cahil olduğum için savcıya çıktık.”

“KAVUNUN TANESİ KAÇ PARA, KERAMETİ 10 KAVUN”

Mahkemede hakimin, “Çaldığınız bu kavunları öder misiniz?” diye sorduğunu ve “Kavunun tanesi kaç para, kerameti 10 kavun, öderiz” dediğini ifade eden Alak, şöyle devam etti: “Bana kavunları aldığım için 6 bin lira para cezası verdi. Ben çalışmadığım için bu para ben de yok. Ödeyemediğim için 600 gün cami temizleme cezası verildi. Benim gelenim gidenim yok. Ben aç kalıyorum buralarda. Allah razı olsun, cami imamı ve cemaat bana yiyecek veriyor. Ekmeğimizi buluyoruz. Kanunun verdiği ceza budur. Boşu boşuna ben burada ceza yatıyorum.”