Olay Ereğli ilçesine bağlı Ketenciler köyünde meydana geldi. Alınan bilgilere göre yeni çıktığı katın çatısına dökülen betonu sulamak için çatıya çıkan ve berberlik yaptığı öğrenilen Reşat Akman, (60) sulama çalışması sırasında tıkanan gideri açmak istediği sırada yaklaşık 10 metre yükseklikten beton zemine düştü. Kafasında aldığı darbe ile ağır yaralanan Akman için sağlık ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralı Reşat Akman'a ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Acil servise alınan Reşat Akman yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Acı haberi alan Akman ailesi göz yaşlarına boğulurken, jandarma Olay Yeri inceleme ekipleri evin çatısında ve Reşat Akman'ın düştüğü yerde inceleme yaptı. Olaydan önce tarlada çalışan köylüler Reşat Akman ile konuştuklarını ve kısa süre sonra 'küt' diye ses duyduklarında Akman'ın yerde kanlar içinde yattığını gördüklerini söyledi. Reşat Akman'ın eşi Ergün Akman'ın 'Hava soğuk. Şimdi yapma. Daha sonra yaparsın' dediği, uyarıya rağmen Akman'ın eşini dinlemediği çatıya çıktığı öğrenildi.

Ereğli Devlet Hastanesi morgunda yağılan otopsinin ardından ailesine teslim edilen Reşat Akman'ın cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Reşat Akman'ın evli ve 4 çocuk babası olduğu öğrenildi.