Kar nedeniyle yolu kapanan Adıyaman’ın Sincik ilçesine bağlı Hümer mezrasında, astım nöbetleri nedeniyle durumu kötüleşen 14 yaşındaki çocuk, 10 saatlik çalışma sonucu Malatya Devlet Hastanesi’ne ulaştırıldı.

Malatya ile Adıyaman’ın yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı kırsal yerleşim alanlarının yolları kapandı. Adıyaman’ın Sincik ilçesine bağlı Hümer mezrasında kar yolları kapadı. Mezrada yaşayan 14 yaşındaki Bekir Dağ isimli çocuk, astım hastalığı nedeniyle nöbet geçirdi. Durumu gittikçe kötüleşen çocuğun ailesi, durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. Sağlık ekipleri de mezra yolunun kar yağışı nedeniyle kapalı olduğunu Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bildirdi. İhbar üzerine harekete geçildi. 3 iş makinesi ile birlikte Sincik ilçesi yolunu açma çalışması başlatıldı.

Kar ve tipi nedeniyle görüş mesafesinin yer yer kaybolduğu, kar kalınlığının 2 metreyi geçtiği yolda 6 saatlik çalışmanın sonunda gece geç saatlerde Hürmer mezrasına ulaştı. 112 Acil Servis ekipleri gece yarısı hasta çocuğu alarak dönüşe geçti. Kısa süre içerisinde kar ve tipi nedeniyle yol tekrar kapandı. Ekipler yolu tekrar açtı. Zorlu bir çalışma sonucu 14 yaşındaki çocuk Malatya Devlet Hastanesi’ne ulaştırıldı.

Baba Abuzer Dağ, “Oğlumun astım nöbetleri geçirmeye başlamasıyla birlikte Adıyaman’a bağlı olmamıza rağmen, Malatya’dan yardım istedik. Onlar da bu zorlu şartlara rağmen gecenin geç saatlerinde bize yardım ellerini uzattılar. En zor anımızda yanımızda oldular. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a böylesine duyarlı bir ekip oluşturduğu için teşekkür ediyorum.” dedi.