10 yaşındaki Cihan Yılmaz, Kırıkkale’nin Kurtuluş Mahallesinde yol kenarında bulduğu parayı sahibi çıkmayınca Cumhuriyet Polis Merkezine teslim etti. Görevli polis memurları Cihan’ın bu davranışından dolayı teşekkür etti.

Süleyman Yılmaz’ın 10 yaşındaki oğlu Cihan, evlerinin önünde yol kenarında bir miktar para buldu. Yoldan geçen ve para arayan kimseye rastlamayan Cihan soluğu hemen Cumhuriyet Polis Merkezi’nde aldı. Görevli polis memurlarına parayı yolda bulduğunu ve sahibinin çıkmadığını söyledi. Görevli polis memurları da baba Yılmaz’a telefon ile ulaşarak konu hakkında bilgi verdi. Polis merkezine gelen baba Yılmaz, gözetiminde tutulan tutanakla bulunan para görevli polis memurlarına teslim edildi.

Parayı bulur bulmaz polise gittiğini söyleyen küçük çocuk, "Parayı cebime bile koymaya korktum, sonuçta bu haram paradır. Bu yüzden de paranın sahibi gelir diye biraz bekledim. Gelen olmayınca karakola getirerek polis amcalara teslim ettim. Böyle bir şey yaptığım içinde çok mutluyum." dedi.

Polis memurları, “Bir çok insan bulduğu parayı ve eşyanın sahibini bile aramıyor. Küçük Cihan yaşından büyük bir davranış sergileyerek karakola gelerek para bulduğunu söyledi. Önce şaşırdık sonra cebinden parayı çıkartarak bize teslim etti. Bizde basına bilgi vererek parayı tutanak karşılığı aldık. Kendisine teşekkür ettik. Polis merkezimizin kapısı her zaman vatandaşımıza açık. İstedikleri zaman gelebilirler.” ifadesini kullandı.