Amasya’da bir Roman vatandaşın yaklaşık 10 yıldır biriktirdiği paralar ile aldığı 8 tane büyükbaş hayvanını çalan hırsızlar kapı komşusu çıktı.

İl merkezine bağlı Göllübağları Mahallesi mevkiinde 13 Şubat 2015 tarihinde 8 tane büyükbaş hayvanın çalındığı hırsızlık vakası meydana geldi. Olayın ardından harekete geçen Amasya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, 20 gün boyunca hırsızların izini sürdü. Yaklaşık 200 saatlik kamera görüntüsü izleyerek ve soruşturma yaparak hırsızların izini süren ekipler, hırsızların toplam 30 köy gezerek çalınan hayvanları ellerinden çıkardıklarını tespit etti.

Uzun uğraşlar sonucunda olaya karışanların Seyit K.(30) ve Levent H.(41) olduğunu tespit eden ekipler zanlıların hayvanların sahibi Çilem İnce’nin(24) kapı komşusu olduğunu tespit etti. Yeni Sanayi Sitesi yakınlarında gözaltına alınan şahıslar yapılan ilk sorgularının ardından hakim karşısına çıkarıldı. Zanlılar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çalınan hayvanların sahibi Çilem İnce, “Benim 6 tane erkek 2 tane dişi danam vardı. Bunlar alıp götürmüşler. Çocuklarımla dilendim topladım hayvanları aldım. Benim sakat kaynanam var. Getirenim götürenim yok. Eşim cezaevinde.” dedi. Hırsızlığın ahırın arka tarafından yapıldığını söyleyen İnce, “Ahırımın arka bölümünde bir tarafı çadırlıydı. Çadırı ve tahtaları kesmişler hayvanlarımı almışlar dağ yolundan götürmüşler. Sabah bu durumu bize görümcem bildirdi. Biz ilk önce şaka yapıyor zannettik. Bizde baktık ki ahırda hayvanlar yok. Ben hırsızlardan sonuna kadar şikayetçiyim. Benim paramı versinler. Ben o hayvanları 20 bin liraya aldım. Şimdi satmış olsan 25 bin lira eder. Evlendiğimden beri ben para biriktiriyorum. At alıp sattık, eşek alıp sattık, yeri geldi eşim bıçak sattı, yeri geldi dilendik ve üst üste para biriktirip hayvanları aldık. 10 senelik emeğim boşa gitti. Hayvanlarımı çalanlar kapı komşumuz.” diye konuştu.