Yapımına 4 yıl önce başlanan 100 yataklı Manavgat Devlet Hastanesi ek binasında acil servis hizmeti verilmeye başlandı. Yaklaşık 16 milyon liraya mal olan 100 yataklı hastanenin odalara hasta alımına önümüzdeki günlerde başlanılacağı belirtildi. Manavgat Devlet Hastanesi'nin yatak sayısı, ek bina ile birlikte 279'a ulaştı.

Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Çınar, basın mensuplarına yeni hizmete giren 100 yataklı ek bina ile ilgili bilgilendirme yaptı. Ek bina hastanesinin beş yıldızlı otel konforunda olduğunu belirten Çınar, her bir odanın 48 metrekare olduğunu, her odada banyo, tuvalet ve refakatçı dinlenme yeri bulunduğunu söyledi. Oda konforu bakımından hastanelerinin Antalya bölgesinde tek olduğunu ifade eden Çınar, ek binadaki acil servisinde hizmet vermeye başladıklarını, önümüzdeki günlerde de odalara hasta alacaklarını kaydetti.

Hastanelerinde 6 ameliyathane olduğunu ve hepsinin de yoğun bir şekilde çalıştığını kaydeden Çınar, Manavgat Devlet Hastanesi'nde günlük 3 bin 500 kişiye poliklinik hizmeti verdiklerini söyledi. Hastanelerinde yerleşik yaşayan yabancılar ve tatile gelen turistler için de yabancılar masası olduğunun altını çizen Çınar, masada İngilizce, Rusça ve Almanca olarak hizmet verdiklerini, yabancı hastanın hastaneye kaydından bütün sağlık işlemlerine kadar A'dan Z'ye takip edildiğini vurguladı.

Beş yıldızlı otel konforunda hastaneleri olmasına rağmen hastanelerine yabancı hastanın az geldiğini dile getiren Çınar, bunda en önemli etkenin tur operatörleri ve seyehat acentelerinin sağlık hizmetlerinde özel hastanelerle çalışması olduğunu söyledi.