Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, kırsal mahalleleri ziyareti esnasında Balandız Mahallesi'nde oturan 105 yaşındaki Mehmet Ekşi isimli dedeyi ziyaret ederek, sohbet etti.

Balandız Mahallesi'nde yaşayan 105 yaşında ki Ekşi’nin, bir asırlık ömrü geride bırakmasına rağmen hiçbir rahatsızlığı bulunmuyor. Sürekli kullandığı ilaç olmayan Ekşi, sohbeti ve konuşmalarıyla da vatandaşları güldürüyor. Gençliğinde çok çalıştığını ifade eden Mehmet dede, çalışmanın insanı hem sağlıklı, hem de zinde tuttuğunu ifade etti.
Eskiye nazaran hayatın çok kolaylaştığını belirten Mehmet Ekşi, yeni neslin çok şanslı olduğunu sözlerine ekleyerek, Başkan Turgut’un ziyaretinden dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Asırlık dede ile bir süre sohbet eden Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, "Mehmet dedemizin sağlığı sıhhati yerinde maşallah. Bir asrı geride bırakarak böyle zinde ve dinç kalmak kolay değil. Mehmet dedeye daha uzun yıllar sevdikleriyle beraber olması için sağlık ve uzun ömür diliyorum." dedi.