Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Demirciler Çarşısı'ndaki esnaflar Ramazan ayında her yıl geleneksel olarak iftar yemeği düzenliyor. Sokak üzerine kurulan masalarda iftar düzenleyen esnaflar 11 yıldır bu geleneği sürdürürken, iftarı her yıl başka bir esnaf veriyor.

Ereğli' ye Bağlı Demirciler Çarşısı'ndaki esnaflar, 11 sene önce 'Sokağımızın iftarı' adı altında başlattıkları iftar programını aralıksız olarak sürdürüyor. Sokak ortasına kurulan sofraları özenle hazırlayan esnaflar, kendilerinin yanı sıra yakınları ve Ereğli halkını da iftar da konuk ediyor.

Bu sene iftar programını hazırlayan Yakup Yılmaz sokağın geleneksel iftar yemeğini verdiklerini, esnafların dışında Ereğli halkının da iftara katıldıklarını söyledi.

Çarşı esnaflarından Adem Adıyaman ise konuşmasında "Bu bizim 10 seneden bu yana geleneksel hale getirdiğimiz bir program. Esnaf arkadaşlarınızla görüşüp yapıyoruz. Bugünde Yakup Kardeşimiz öncülük etti. Aynı zaman da ilk emekli maaşını da aldı. Esnaflar olarak he sene birlik ve beraberlik içerisinde bu iftarı veriyoruz. Yoldan geçenler komşularımızda iftara eşlik edebiliyorlar." dedi.

İftara katılan esnaflar birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergilediklerini söylerken, iftara katılan vatandaşlar da 'Rabbim rızıklarını bol eylesin' diyerek dua etti. Yemek dağıtımının ardından ezanın okunması ile iftara katılanlar oruçlarını açtı.