Mevlana Üniversitesi Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Okan İstanbulluoğlu ve ekibi 5 yılda 3 kez ameliyat olan ancak böbrek ağrılarından kurtulamayan 110 kiloluk Mehmet Ali Güngör’ü kapalı ameliyatla sağlığına kavuşturdu.

Konya’nın Çumra ilçesinin Üçhüyük köyünde yaşayan emekli Mehmet Ali Güngör (65), 5 yıl önce şiddetli böbrek ağrıları nedeniyle 3 farklı hastaneye tedavi olmak için gitti. Ancak, gittiği bütün hastanelerde idrar kanalı taşı teşhisi konulmasına rağmen aşırı kiloları ve idrar kanalının kıvrık olması sebebiyle ameliyatları başarısız oldu. Şikayetlerinin artmasıyla Mevlana Üniversitesi Hastanesi Üroloji Kliniğine başvuran hasta sonunda aradığı şifayı burada buldu.

BÖBREK TAŞI KAPALI YÖNTEMLE LAZERLE KIRILDI

Güngör’ün muayenesini yapan Doç. Dr. İstanbulluoğlu, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Buldu ve Asistan Dr. Ramazan İnan ameliyat kararı aldı. Doç. Dr. İstanbulluoğlu, operasyonda sırttan böbreğe takılan tüple önce böbreğin rahatlatıldığını vurgulayarak “1.5 ay sonra idrar kanalından endoskopik olarak böbreğe girilerek üst idrar kanalındaki taş lazerle kırıldı. Ameliyat belden aşağı uyuşturularak yapıldı. Hastamızın kiloları bize olumsuz bir durum oluşturmadı. Kendisini 1 gün hastanede misafir edip ertesi gün taburcu ettik.” dedi.

GÜRGÖR: AĞRILARIMDAN KURTULDUM

Son 5 yılda 3 kez ameliyat olan ancak ağrılarından kurtulamayan 65 yaşındaki Mehmet Ali Güngör de “Doktorum beni muayene etti ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Bende kendisine 5 yılda üç kez ameliyat olduğumu, doktorların ‘aşırı kilolarım’ nedeniyle ameliyatların başarısız olduğu bilgisini doktoruma anlattım. Tekrar yapılacak bir ameliyattan ümidim olmadığını dile getirdim. Doktorum beni ikna ameliyat olmam için ikna etti ve çok rahat bir ameliyat geçirdim. Uyutulmadığım için doktorumla konuşarak ameliyat oldum. Çok şükür ağrılarım yok ve taburcu oluyorum. Keşke daha önce buraya gelseydim.” diye konuştu.