Ankara Çankaya’da görme engeli bulunan ve şeker hastası olan 44 yaşındaki Dursun Pertesoy, 112 Acil Servis ekiplerinin kendisiyle ilgilenmediğini iddia edip, evini ve kendini yakmak istedi. Pertesoy’un bir anlık dalgınlığından yararlanan polis, eve girip şahsı etkisiz hale getirdi.

Çöplükten çıkardığı katı atık paralarıyla Ankara’da çok sayıda engelli vatandaşa tekerlekli sandalye almasıyla tanınan Dursun Pertesoy, önceki gün rahatsızlandı. Eşi Saniye Pertesoyla bir hastaneye giden Pertesoy, burada tedavi olup, ilaç aldı. Ancak, rahatsızlığının devam etmesi üzerine Pertesoy, Balgat’ta bulunan Halk Sağlığı Merkezine gitti. Dursun Pertesoy’un burada yapılan ölçümde şekerinin 500’ü aştığı anlaşıldı. Bunun üzerine olay yerine 112 Acil Servis ekibi çağrıldı. Ancak, ailenin iddiasına göre 112 ekipleri Pertesoyla ilgilenmeyip, buradan ayrıldı.

Yaşananlarına sinirlenen görme engelli vatandaş, eline bir bidon benzin alıp, evini ve kendini yakmak istedi. Kapıyı içerden kilitleyen Pertesoy, kimseyi içeri almadı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, şahsı ikna etmek için çalışma başlattı. Üzerine benzin döken Dursun Pertesoy, önlem için gelen 112 ekiplerine tepki gösterdi. Pertesoy, “112 kaybol, yakarım. Rol yapmıyorum. Yakarım, Sağlık Bakanı gelsin, görevini yapsın. Suriye’den gelenlere öncelik var Türk vatandaşına yok.” dedi.

Olay esnasında Dusun Pertesoy'un dalgınlığından yararlanan polis ekipleri içeriye girerek engelli vatandaşı etkisiz hale getirip, polis aracına götürdü. İkna edilen Pertesoy’a 112 Acil Servis ekipleri müdahalede bulundu.

Eşinin rahatsızlandığını ve hastaneye gittiklerini belirten Saniye Pertesoy, ilaç alıp ayrıldıklarını anlattı. Saniye Pertesoy, eşinin tekrar rahatsızlandığını ve Balgat’taki bir sağlık merkezine gittiklerini ifade etti. Burada kendilerine eşinin şeker komasına girdiğinin söylendiğini aktaran Saniye Pertesoy, görevlilerin 112 Acil Servis ekiplerini aradıklarını ancak gelen ekiplerin kendileriyle ilgilenmediğini dile getirdi.

Görme engelli Dursun Pertesoy, çöpten topladığı katı atık maddeleri satarak aldığı 12 tekerlekli sandalyeyi yürüme engellilere ulaştırılmak üzere Kazan Belediyesine bağışlamıştı.