Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü 112 Komuta Kontrol Merkezine bağlı 112 sağlık çalışanları analog telsiz sisteminden dijital telsiz sistemine geçti. Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, telsiz sisteminin analog sistemde kapsama alanı yüzde 30'larda iken dijital telsiz sistemiyle şu anda yüzde 95'e ulaştığını ve 112 çalışanlarına önemli kolaylıklar getirdiğini söyledi.

İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, 112 Komuta Kontrol Merkezine bağlı sağlık ekiplerinin dijital telsiz kullanmaya başlamasıyla ilgili açıklama yaptı. Dr. İsmail Kılıç, Kayseri Sağlık Müdürlüğü 112 Komuta Kontrol Merkezine bağlı 112 Acil Sağlık ekiplerinin telsiz altyapısını yenilediğini dile getirerek, şu bilgileri verdi: "Yeni telsiz altyapısıyla analog telsiz sisteminden dijital telsiz sistemine geçildi. Eski analog sistem özellikle şehir merkezinde faal olarak kullanmaktaydı. Kapsama alanı yaklaşık yüzde 30 seviyelerinde bulunmaktaydı. İlde sayısal sistemin kurulmasıyla birlikte, tüm istasyonlarda dijital sisteme geçilmiştir. 36 istasyonu bulunan Kayseri'de günde ortalama 7 bin 500-8 bin çağrı alınmakta, ortalama 300 vakaya gidilmektedir. Analog telsiz sisteminin kapsama alanı düşüktü. Daha kaliteli ve daha net bir ses taşıma sistemi olan dijital telsiz sisteminin şu anda altyapı çalışmaları tamamlandı. Jandarma Entegre Muhaberat Sistemi (JEMUS), Jandarma Genel Komutanlığı ve ASELSAN arasında yapılan anlaşmayla hayata geçirilen ileri seviye dijital haberleşme sistemidir.''

Dr. Kılıç, Kayseri ilinin nüfusu, ilçeleri ve köyleri ile birlikte toplam 1 milyon 325 bin, yüz ölçümü ile 17 bin 170 kilometrekare olduğunu ve 16 ilçesi ile toplam 427 mahallesi bulunduğunu söyledi. Kılıç, şu bilgileri verdi: "Eski analog sistem özellikle şehir merkezinde faal olarak kullanılmakta idi. Kapsama alanı yaklaşık yüzde 30 seviyelerinde bulunmakta idi. İlde Sayısal Sistemin kurulmasıyla birlikte, tüm istasyonlarda dijital sisteme geçilmiştir. 36 İstasyon bulunan Kayseri ilinde günde ortalama 7 bin 500-8 bin çağrı alınmakta, ortalama 300 vakaya gidilmektedir. Analog telsiz sistemimizin kapsama alanı düşüktü. Daha kaliteli ve daha net bir ses taşıma sistemi olan dijital telsiz sisteminin şu anda alt yapı çalışmaları tamamlandı. Bütün istasyonlarımızın ve araçlarımızın telsizleri değiştirildi. Bütün telsizlerimiz şu anda dijital."