Hayatını kaybeden, 12 Eylül 1980 askerî darbesinin başındaki isim olan 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'e, Muğla'da bir grup dabe mağduru haklarını helal etmedi. Evren'in cenaze namazının kılındığı saatte Menteşe ilçesindeki Sınırsızlık Meydanı'nda 12 Eylül mağdurları biraraya geldi. O dönemde işkence gören, cezaevlerinde yatan bir grup vatandaş, Evren'e haklarını helal etmediklerini açıkladı.

Yıllarca cezaevinde yatan Hayri Sucu, grup adına yaptığı açıklamada, "Biz bugün burada, Türkiye'deki tarihin en büyük halk düşmanlarından biri olan, faşist ve ölürken bile korkuyu gözlerinden gören 17 yaşındaki bir çocuğu asılmasına pis pis sırıtan, kendisinin gencecik çocukların asılmasında şu cümleyi kurdu: 'Asmayalım da besleyelim mi?' Astığı her bir gencecik çocuk ise ona idam sehpalarında cevap verdi, 'Kahrolsun Amerikan emperyalizmi.' diye. Korktuğu 17 yaşındaki çocuk, idam sehpasına gülümseyerek gitti. Kenan Evren, korkuyla gitti. Biz şimdi onu öyle bir yere gönderdik ki onu bekleyenler var. 200 kişi öldürüldü, binlerce insan faili meçhul cinayetlerden gitti. Aileler paramparça oldu. Bu ülkenin her bir insanına, insani borcu vardır bu insanın. Kenan Evren'i şu an burada bütün kötülükleriyle, katil yanıyla, faşist yanıyla göndereceğiz." dedi.

Sucu, "Bu insanı nasıl bilirdiniz?" diye üç defa sordu. Gruptakiler, "Halk düşmanı, katil, darbeci." şeklinde cevap verdi. Hayri Sucu daha sonra, "Hakkınızı helal ediyor musunuz?" diye sordu. Grup üyeleri, "Etmiyoruz!" diye bağırdı. Ahirette korkusunun iki kat daha artacağını söyleyen Sucu, "Onu orada bekleyenler var. Onun öldürdüğü, dağıttığı, faili meçhullerden giden, astığı insanlar bekliyor. İnsanlar tarihe iki türlü geçer; biri katil, halk düşmanı olarak geçer, biri de halk sevdalısı, devrimci, demokrat, insan olarak geçer. Kenan Evren, bıraktığın bütün mirasların, kurumların dahil bir gün hesap verecekler. Bu hesap yakın. Buradan bütün diktatörlere, bir de diktatör olmak isteyenlere diyoruz ki sonunuz budur. Öbür tarafa katil, faşist olarak gideceksiniz. Biz 12 Eylül mağdurları olarak, sana hakkımızı helal etmiyoruz. Katiller, yüzkarası olarak anılacaktır." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından grup üyeleri, 12 Eylül darbe döneminde hayatını kaybedenlerin anısına saygı duşunda bulunduktan sonra dağıldı.