Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ‘usulsüz dinleme’ iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 12 polis hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

Savcılık talimatının ardından sabahın erken saatlerinde Siirt, İzmir, Mersin, Balıkesir, Elazığ ve Sakarya illerinde görev yapan polis memurları gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı çıkartılan polislerin, geçmişte istihbarat şubede görev yaptığı öğrenildi.

Siirt Valiliği de operasyonla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Savcılığın, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme, kurulan örgüte üye olma, kişiler arasında aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etme, suç uydurma, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme ve kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' suçlarından soruşturma yürüttüğü belirtilen açıklamada, bu kapsamda Siirt merkezli olmak üzere 6 ilde eş zamanlı operasyon yapıldığı kaydedildi. Açıklamada, "Şahıslar daha önceden tespit edilen adreslerinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Adli işlemlerine Cumhuriyet savcılığı talimatları doğrultusunda Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce devam edilmektedir." denildi.